Polonia investește în pregătirea piloților. Varșovia va achiziționa simulatoare pentru F-16

Darius Muresan |
Data publicării:
Simulator F-16, sursă foto: L3Harris
Simulator F-16, sursă foto: L3Harris

Polonia va achiziționa simulatoare pentru antrenarea piloților de F-16. 

Potrivit celor de la Defence24, Varșovia va achiziționa patru simulatoare pentru F-16, iar contractul va fi prevăzut cu o clauză pentru achiziționarea suplimentară a unui alt simulator. Companiile interesate vor trebui să depună oferte până pe 15 septembrie. Potrivit sursei citate, livrarea și configurarea simulatoarelor trebuie finalizată în termen de 28 de luni de la semnarea acordului.

Simulatoarele vor antrena piloții polonezi de F-16, atât pentru situații tactice sau de luptă, cât și pentru realimentarea în zbor. Simulatoarele vor permite pregătirea a patru sau chiar cinci piloți, iar Varșovia intenționează pe viitor să le conecteze la o rețea comună cu alte simulatoare, fapt ce ar spori interoperabilitatea între F-16 și F-35.

Polonia deține 48 de aeronave F-16. Dintre acestea 36 sunt F-16C Block 52+, în timp ce 12 sunt aparate în dublă comandă F-16D.

CITEȘTE ȘI: Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări

Pe lângă acestea, Polonia va deține și F-35. Amintim că, așa cum anunța DefenseRomania la finalul lunii ianuarie, Polonia a semnat un contract în valoare de 4,6 miliarde de dolari pentru 32 de avioane de luptă Lockheed Martin F-35 Lightning II.

Primele 4 avioane F-35, din totalul celor 32 comandate de Varşovia, ar putea fi livrate începând cu anul 2024. Cu toate acestea, aeronavele nu vor fi trimise în Polonia, vor rămâne încă doi ani în Statele Unite, la baza aeriană Luke din Arizona, pentru pregătirea piloţilor. La fel au procedat şi alte ţări care participă la programul F-35 - Norvegia, Olanda sau Italia. Prima escadrilă de avioane F-35A a Forței Aeriene Poloneze va deveni operațională până în 2026, iar cea de-a doua până în 2030.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel