Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Secretarul de stat american Mike Pompeo urmează să semneze un contract privind creşterea cu 1000 de militari a prezenţei militare a SUA în Polonia, cu prilejul vizitei sale la Varşovia, unde este aşteptat la 15 august, au indicat surse apropiate de biroul preşedintelui, citate sâmbătă de dpa.

Pompeo va semna acordul în acest sens ca reprezentant al preşedintelui Donald Trump, a precizat pentru agenţia PAP Krzysztof Szczerki, şeful de cabinet al preşedintelui Andrej Duda.

Acesta a menţionat că acordul este materializarea unei declaraţii semnate anul trecut de cei doi şefi de stat.

Documentul prevede transferul în Polonia a unei părţi din efectivele Corpului V al armatei terestre a SUA de la Fort Knox, în Kentucky, amintește Agerpres.. Misiunea lor va consta în planificare operaţională, monitorizarea forţelor din Europa şi coordonare cu partenerii europeni din NATO.

În prezent în Polonia sunt staţionaţi circa 4500 de militari americani.

Pompeo efectuează săptămâna viitoare un turneu în Slovenia, Austria şi Polonia.

SUA au anunţat retragerea a 11.900 de militari din Germania, efectivele acestora urmând să se diminueze de la 36.000 la 24.000.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel