Polonia îşi face propria armată cibernetică

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Polonia urmează să se doteze până în 2024 cu o forţă de apătrare în spaţiul cibernetic de aproximativ 2.000 de militari specializaţi, a anunţat ministrul polonez al Apărării Mariusz Blasczak, după ce a dat undă verde acestei iniţiative, relatează AFP

,,Ştim cu toţii bine că, în lumea de azi, este imposibil să influenţezi situaţia statelor recurgând la asemenea metode" – războiul cibernetic -, a subliniat ministrul joi, în faţa presei, la Zegrze, un centru militar de antrenament în domeniul apărării cibernetice, în apropiere de Varşovia.

În plus, oficialii miltari au anunțat că vor duce o campanie de recrutare direct de băncile facultăților de informatică, a tinerilor care își vor dori să lucreze în acest domeniu sensibil.

Oficialii militari susțin că divizia de cyber va avea misiunea diferite, printre care și lupta împotriva atacurilor informatice asupra principalelor instituțiilor ale statului.

„Dezinformarea este unul dintre instrumentele folosite de inamic. În acest fel, adversarul vrea să ne influențeze convingerile și comportamentele. Fake news face posibilă manipularea întregii societăți. Merită să fim conștienți de faptul că principalul nostru dușman a folosit știri false ca unul dintre instrumentele primare pe care le folosește.

În țara noastră, ministerele sunt vizate zilnic de troli și roboți. Poate fi folosită orice metodă de influențare a opiniei publice. Aceste fenomene sunt analizate îndeaproape, în special cele care reprezintă o amenințare pentru securitatea poloneză și NATO. Pe baza celor de mai sus ne creăm abilitățile și potențialul nostru de securitate cibernetică", a declarat un oficial polonez.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel