Polonia este interesată să achiziţioneze mai multe avioane F-16

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Armata poloneză consideră că accelerarea programului de achiziţionare a mai multor avioane de vânătoare F-16, poate fi posibil dacă sunt disponibile fonduri suplimentare.

Cu toate acestea, achiziția de avioane F-35 este o prioritate pentru Ministerul polonez al Apărării. Achiziționarea rachetelor anti-radar AGM-88E AARGM a fost, de asemenea, plasată printre obiectivele prioritare incluse în ''Planul de modernizare tehnică a forțelor armate poloneze''.

Noul Plan de modernizare tehnică a Armatei Poloneze, care acoperă calendarul, până în anul 2035, prevede, alături de ''Programul Harpia'', care vizează achiziționarea de avioane F-35, şi achiziționarea suplimentară de avioane F-16.

Răspunzând la întrebările adresate de publicaţia Defence24.pl, biroul de presă al Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze a precizat că achiziția accelerată a avioanelor F-16 poate fi posibilă în cazul în care fondurile sunt transferate din alte programe de modernizare. Statul Major susține că achiziția de avioane F-35 este încă o prioritate pentru Polonia.

Informațiile furnizate de Statul Major General al Forțelor Armate Poloneze sunt oarecum în concordanță cu declarațiile făcute recent de General Jacek Pszczola, responsabil de programul Harpia. Generalul a afirmat că „până la achiziţionarea de avioane F-35 nu vom depune eforturi, în paralel, vizând achiziția de avioane F-16 în plus".

Astfel, Ministerul polonez al Apărării consideră introducerea de noii avioane de luptă, în dotarea Forţelor Aeriene Poloneze, drept o sarcină principală.

Până în prezent, nu se ţie dacă Polonia ar dori să achiziționeze avioane F-16 second-hand sau noi. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel