Polonia dorește ”accelerarea achiziției” de avioane F-35. Când ar putea SUA să înceapă livrările

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Polonia dorește accelerarea achiziției de avioane F-35.

Ministrul apărării Mariusz Blaszczak a precizat recet că din „moment ce partea americană vorbește public” despre vânzarea avioanelor F-35 către Polonia, „înseamnă că achiziția poate fi accelerată”.

Oficialul polonez s-a arătat „foarte fericit” de procesul de achiziție, precizând că tranzacția „nu este nicio surpriză” deoarece Polonia a început deja negocierile cu Statele Unite pentru avioane F-35, guvernul de la Varșovia pregătind o bază legală pentru achiziție, informează Flight Global.

Ministrul Blaszczak a precizat că Polonia intenționează să achiziționeze cel puțin 32 de avioane de luptă de generația a V-a F-35.

De partea cealaltă, vicepreședintele executiv al companiei Lockheed Martin, Richard Edwards, spune că discuțiile cu Polonia privind achiziția ar trebui să se desfășoare foarte rapid. Oficialul companiei americane a adăugat că dacă ar fi semnat acum contractul, livrările ar trebui să iabă loc în 2024.

Potrivit sursei citate, neoficial însă, Varșovia ar urma să cumpere într-o primă tranșă 16 avioane F-35.

Amintim că, într-o declaraţie scrisă, adresată Camerei Reprezentanţilor, vice-amiralul Mathias Winter, şeful biroului F-35 din cadrul Pentagonului, a afirmat că printre "viitorii potenţiali clienţi în domeniul vânzărilor militare în străinătate se numără Singapore, Grecia, România, Spania şi Polonia."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel