Polonia: Criza de la frontieră, 'cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei' de după războiul rece

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Actuala criză a migranţilor de la graniţa dintre Polonia şi Belarus reprezintă "cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei" de după războiul rece, a afirmat duminică premierul polonez Mateusz Morawiecki, relatează AFP.

Şeful executivului polonez l-a acuzat pe Twitter pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că a "lansat un război hibrid împotriva UE", asigurând că "Polonia nu va ceda şantajului şi va face totul pentru a apăra frontierele UE".

Premierul polonez are prevăzută pentru duminică o întâlnire cu omologii săi din statele baltice - dintre care două, Lituania şi Letonia, au la rândul lor o graniţă comună cu Belarus - pentru a discuta despre această criză, pe care o va aborda şi în turneul său de săptămâna viitoare în mai multe capitale europene.

Mii de migranţi încearcă de luni de zile să ajungă în Uniunea Europeană dinspre Belarus. Situaţia a degenerat în ultimele săptămâni şi mai multe mii de persoane au rămas blocate la frontiera polonezo-belarusă, provocând tensiuni importante între Minsk, susţinut de Moscova, şi Bruxelles.

Europenii acuză regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko de faptul că a orchestrat acest aflux de migranţi - majoritatea provenind din Orientul Mijlociu - eliberându-le vize, ca să se răzbune pentru sancţiunile occidentale. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel