Andrzej Duda confirmă: Polonia a oferit Ucrainei peste 260 de tancuri T-72

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Polonia a oferit deja Ucrainei peste 260 de tancuri T-72, în diferite configuraţii, a precizat președintele polonez Andrzej Duda în cadrul panelului de discuții "Apărarea Europei" din cadrul Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, transmite agenţia ucraineană de presă Ukrinform.

"Există două motive: în primul rând, Germania face parte din NATO și dacă mai mulți aliați își exprimă disponibilitatea de a oferi tancurile lor Ucrainei, atunci acesta este un moment important. În al doilea rând, presiunea scenei politice germane și a opiniei publice este în creștere, așa că sper că toate aceste elemente vor duce la luarea acestei decizii foarte importantă", a declarat Duda.

El a subliniat că ajutorul militar acordat Kievului este un element-cheie în rezolvarea situației dificile din estul Ucrainei.

"Dacă vom continua să trimitem un număr mare de arme de ultimă generație Ucrainei, ucrainenii vor avea capacitatea de a opri Rusia", a subliniat președintele polonez.

Andrzej Duda a reamintit că în urmă cu câteva zile a anunțat decizia Varșoviei de a transfera o companie de tancuri Leopard 2 către Ucraina, "aproximativ 14 tancuri".

"Dar noi încercăm să oferim mai mult sprijin pentru Ucraina. Prin urmare, sperăm că vor apărea mai mulți aliați care vor transfera tancuri Leopard 2 și Challenger din Marea Britanie către Ucraina", a subliniat președintele Duda.

El și-a exprimat speranța că producătorul de tancuri german va participa și el la implementarea proiectului de acordare a sprijinului militar pentru Ucraina.

Șeful statului polonez a menționat că Varșovia oferă asistență militară semnificativă Ucrainei. Potrivit acestuia, un astfel de ajutor militar în valoare de peste 2 miliarde de dolari a fost deja acordat Kievului, ceea ce reprezintă un efort financiar pentru Polonia.

Andrzej Duda a precizat că, în faza inițială a războiului, Polonia a predat Ucrainei toate sistemele sale portabile de rachete antiaeriene Piorun, pe care armata poloneză le deținea la acea vreme. În plus, Varșovia a transferat Ucrainei un număr semnificativ de obuziere autopropulsate Krab și peste 260 de tancuri T-72, în diferite configuraţii.

El a declarat că decizia privind transferul de tancuri a fost luată imediat, în martie anul trecut, deoarece la începutul agresiunii militare, Ucraina avea mare nevoie de tancuri. A fost un proces foarte dificil pentru Polonia, deoarece aceste tancuri nu se aflau în depozite, ci în serviciul armatei poloneze.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel