Urmărește emisiunea live



Polonia cere NATO o reacție la provocările Rusiei. Andrzej Duda: ”Riscăm să vedem avioane rusești deasupra Pragăi, Varșoviei și Berlinului”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că este nevoie de o reacție a NATO la provocările Rusiei. El a dat exemplul încălcării spațiului aerian, una din tacticile preferate de Kremlin.

Potrivit liderului de la Varşovia, acțiunile provocatoare sunt un fel de control de securitate, în care Rusia verifică disponibilitatea de reacţie a NATO.

"Dacă nu reacționăm, mâine vom avea avioane rusești deasupra Pragăi, a Varșoviei, iar poimâine, probabil, deasupra Berlinului", a avertizat Duda, potrivit Radio România Actualități.

Președintele polonez a mai atras atenţia asupra amenințărilor cibernetice venite dinspre Moscova, explicând că este vorba despre atacuri ale hackerilor, răspândirea de știri false sau crearea unor pagini false pe rețelele sociale prin care Federația Rusă încearcă să influențeze politica, în special deciziile electorale din alte ţări.

În opinia lui Andrzej Duda, acest tip de spionaj şi terorism cibernetic sunt mult mai eficiente decât, de exemplu, atacul asupra fostului spion Serghei Skripal, în Marea Britanie, caz care, în opinia sa, a fost doar "o manifestare rusească a puterii și a aroganței".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel