Polonia celebrează solemn 11 ani de la tragedia de la Smolensk

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 10 aprilie, Polonia comemorează dezastrul de la Smolensk. Ministrul Apărării Naționale, Mariusz Błaszczak, a depus coroane și a aprins lumânări în fața plăcilor comemorative situate în complexul ministerului.

Astăzi are loc cea de-a 11-a comemorare a accidentului aeronavei oficiale Tu-154 care transporta delegația poloneză la celebrarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn. „Ministrul Mariusz Błaszczak, la cea de-a 11-a celebrare a catastrofei de la Smolensk, a depus coroane de flori și a aprins lumânări în fața plăcilor comemorative situate în complexul Ministerului Apărării Naționale de pe strada Klonowa nr. 1 din Varșovia”, a informat Ministerul Apărării Naționale, pe Twitter, în dimineața zilei.

În timpul ceremoniei, ministrul Apărării a reamintit reacția de solidaritate a polonezilor față de tragedia de la Smolensk. "A fost ceva de necrezut când am putut vedea aceste mii de oameni în fața Palatului Prezidențial, lumânări, flori. Doliu național, un eveniment fără precedent, a doua tragedie de acest fel după cel de-al doilea război mondial. Oricum, acesta a fost conținutul rezoluției Adunării Naționale, adică Sejmul și Senatul: cea mai mare tragedie de după cel de-al doilea război mondial", a declarat Błaszczak.

„Ne amintim de cei care au murit atunci. În primul rând, despre regretatul profesor Lech Kaczyński, președintele Republicii Polonia, comandantul Forțelor Armate. Astăzi continuăm misiunea pe care președintele o îndeplinea în acel moment, în cadrul NATO", a declarat ministrul.

2. -imagine fara descriere- (smolensk_avion_prabusit_rusia_polonia_90011400.png)

Ministerul Apărării Naționale a informat, de asemenea, că ministrul Blaszczak a depus și flori la Monumentul președintelui Republicii Polonia, comandantul Forțelor Armate Poloneze, Lech Kaczyński și la Monumentul victimelor tragediei de la Smolensk din 2010.

Pe 10 aprilie 2010, 96 de persoane au murit în urma prăbușirii aeronavei oficiale Tu-154, inclusiv președintele Lech Kaczyński și soția sa, comandanți militari de cel mai înalt rang și ultimul președinte al Republicii Polonia în exil, Ryszard Kaczorowski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel