Polonia a desfășurat Armata la frontiera cu Belarusul pentru a proteja granița de migranții ilegali

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata Poloniei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia
Armata Poloniei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia

Polonia a desfăşurat trupe la frontiera sa cu Belarus din cauza intrării ilegale a numeroşi migranţi în ţară, relatează Agerpres, citând DPA.

Peste 900 de soldaţi vor consolida protejarea frontierei Poloniei, a declarat miercuri ministrul apărării polonez, Mariusz Blaszczak, într-un mesaj transmis pe Twitter.

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat la sfârşitul lunii mai că Minskul nu va mai împiedica migranţii să se deplaseze spre Uniunea Europeană, ca reacţie la înăsprirea sancţiunilor occidentale faţă de regimul belarus.

De atunci, Lituania în special este asaltată de un aflux de migranţi din Orientul Mijlociu de-a lungul frontierei sale cu Belarus.

Recent, presiunea a crescut şi asupra Poloniei.

"Se pare că este o acţiune organizată, dar facem totul pentru a evita consecinţele negative şi pentru a etanşeiza frontiera", a declarat ministrul adjunct de externe Pawel Jablonski.

Potrivit cifrelor prezentate marţi de Ministerul polonez de Interne, 1. 935 de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera între Belarus şi Polonia doar în august.

Grănicerii au reuşit să împiedice 1.175 de migranţi să treacă frontiera, alte 760 de persoane fiind reţinute şi plasate în adăposturi cu regim restrictiv.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel