Polonia a comandat patru elicoptere AW101 Merlin pentru înlocuirea elicopterelor Mi-14

S.I. Catalin / 11 apr 2019 / 23:25

Ministerul Apărării Naționale din Polonia a semnat, la 8 aprilie, un contract de achiziţie, în valoare de 395 milioane zloți (104 milioane dolari) cu compania aeronautică italiană Leonardo, pentru patru elicoptere multirol AgustaWestland AW101 ce urmează să fie utilizate de Marina Militară pentru misiuni de tipul CSAR (Combat Search And Rescue), potrvit Defence-Blog.com. 

Ministerul Apărării Naționale din Polonia dorea să cumpere opt elicoptere Merlin pentru a înlocui cele 10 elicoptere Mi-14 din perioada sovietică care se află în prezent în dotarea marinei militare.

Cu toate acestea, în 2018, din motive financiare, Ministerul Apărării Naționale din Polonia a redus numărul la numai patru elicoptere Leonardo Helikopters AW101 Merlin pentru Marina Poloneză.

Prețul pentru primele patru AW101 nu este cunoscut in mod oficial (prețul unitar este cuprins intre 19 milioane dolari - 25 milioane dolari), dar offsetul este de 108 milioane dolari. Acordul include transferul de know-how către industria poloneză și, mai presus de toate, crearea unui centru local de sprijin pentru elicoptere Merlin. Centrul va oferi suport tehnic complet, întreținerea și repararea elicopterelor Merlin.

Potrivit mass-mediei din Polonia, valoarea contractului de achiziţie a celor patru elicoptere AW101 este de aproximativ 90 de milioane de euro.

Léonardo să angajat, de asemenea, să acorde asistență tehnică pentru funcționarea elicopterelor achiziționate de Polonia, timp de 10 ani.

Modelul AW101 este un elicopter utilizat în aplicații militare și civile din întreaga lume. Mai mulți operatori, inclusiv forțele armate din Marea Britanie, Danemarca, Norvegia și Portugalia, folosesc elicoptere AW101 Merlin

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy