FSB s-a infiltrat în Polonia. Rețea de agenți ruși care spionau transportul feroviar de armament, destructurată de Polonia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Mobilitate militară. Sursă foto: NATO
Mobilitate militară. Sursă foto: NATO

Agenția de Securitate Internă a Poloniei (ABW) a lichidat o rețea de spionaj care lucra pentru Rusia și trebuia să efectueze pregătiri pentru activități subversive în Polonia.

În cadrul anchetei, ofițerii ABW au reținut șase persoane și a fost emisă o alertă de verificare a șinelor de cale ferată și a infrastructurii critice, scrie publicația poloneză RMF24.

Persoanele reținute sunt străini din est care, după cum se presupunea, lucrau pentru serviciile speciale ruse. Agenții ABW i-au arestat pe suspecți, care se pare că încercau să obțină cât mai multe informații despre transporturile de armament occidental către Ucraina. Suspecții instalau camere ascunse pe rute și noduri importante de cale ferată, care înregistrau traficul pe șine și transmiteau imaginile.

2. Transport ... (sua-transport-militar-m270-humvee_55629900.jpeg)

Transport militar al SUA, al unui lansator multiplu M270 și a unui blindat humvee realizat de o aeronavă C-17 Globemaster III. Foto: U.S. Air Force

 

Spionii ruși montau camere ascunse în Polonia pentru a supraveghea ajutorul militar trimis de Occident în Ucraina

 

Potrivit informațiilor primite de RMF, este vorba în primul rând despre tronsoane de cale ferată din Voievodatul Podkarpackie - în special lângă aeroportul din Jasionka, nu departe de aeroportul Rzeszów. Aeroportul este principalul punct de tranzit pentru armele și munițiile occidentale pentru Ucraina.

Camerele au fost instalate și în alte părți ale Poloniei.

În legătură cu operațiunea specială, angajații serviciilor și ai poliției au fost puși în alertă maximă.

De menționat că, în ultimele luni, Polonia a identificat de mai multe ori persoane suspectate că lucrează pentru Rusia. Abia în ianuarie a acestui an, un caz împotriva  unui rus și a unui belarus acuzați de spionaj a fost înaintat instanței țării.

4. Transport ... (leclerc-franta-transport-tren_93661300.jpg)

Transport feroviar al tancurilor franceze Leclerc. Foto: Leclerc.fr

Stanislaw Zaryn, membru al Executivului de la Varșovia, nu a confirmat sau infirmat informația.

Acesta s-a rezumat doar să anunțe că Ministerul de Interne va veni joi cu o declarație cu privire la relatările de presă.

„Mâine, ministrul coordonator și șeful Ministerului de Interne și Administrație, Mariusz Kaminski, va face o declarație pentru mass-media în care se va referi la rapoartele rmf24.pl”, citat de media poloneză. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel