Podul care va lega R. Moldova de Ucraina va fi construit până în 2023. Kievul va finanța construcția

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ucraina a publicat tenderul pentru construcția podului Iampol-Cosăuți. Podul va costa 102 milioane de euro și urmează să fie gata în 2023, scrie presa ucraineană. 

Potrivit portalului Deschide.md, Ucraina planifică să construiască podul peste Nistru, Iampol-Cosăuți, până în anul 2023, iar costul proiectului va fi de 3,4 miliarde de hrivne, aproximativ 102 milioane de euro.

Tenderul pentru proiectarea și contrucția podului, care urmează să devină drept o bază pentru magistrala dintre Chișinău și Kiev, a fost publicat pe platforma Prozorro. Podul va face conexiunea între drumul ucrainean T-02-02 Moghilev-Podolsk - Iampol - Berșad - Uman și drumul moldovensc M-2.

Compania care va câștiga tenderul se va ocupa atât de proiectarea podului, cât și de contrucția acestuia. Pe lângă aceasta, va fi nevoie să fie construit un drumuri de legătură - 1,6 kilometri din partea Ucrainei și 5 kilometri din partea R. Moldova.

Proiectul, asupra căruia s-a decis după întrevederea președinților Maia Sandu și Volodimir Zelenski, va fi finanțat de Ucraina. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel