PNL l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Poziția ar urma să fie deținută prin rotație cu PSD

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Biroul Executiv al PNL a decis, joi, cu unanimitate de voturi, să-l propună pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier.


Marţi, BEx al PNL a aprobat propunerea de rotaţie a premierilor în coaliţia guvernamentală cu PSD, cu condiţia ca primul să fie liberal. Din coaliție va mai face parte și UDMR, cele trei formațiuni opținând astfel o majoritate zdrobitoare în Parlament.

Vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur a declarat ulterior că decizia de a îl propune pe Nicolae Ciucă a venit chiar de la președintele liberal Florin Cîțu.

"În BEx al PNL, în unanimitate, la propunerea preşedintelui partidului, a fost votat candidat pentru premier domnul Nicolae Ciucă. Propunerea a venit din partea preşedintelui partidului şi a fost un vot în unanimitate", a declarat Flutur, la sediul central al PNL.

El a precizat că s-a votat şi ca Nicolae Ciucă să fie şeful delegaţiei PNL la negocierile cu PSD şi UDMR.

"A mai fost o propunere: şeful delegaţiei negocierilor ca să facem acest guvern a fost votat Nicolae Ciucă, cel care este susţinut candidat de premier în această funcţie", a mai spus Flutur.

Surse ale televiziunilor de știri cu profil politic, printre care Antena 3 și Digi 24, precizează că Florin Cîțu a solicitat să preia șefia Senatului și să facă el numirile liberale din guvern.

Amintim că Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a fost propunearea PNL și în tentativa precedentă eșuată de a forma un guvern minoritar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel