Ucraina a lansat o ploaie de drone peste rafinăriile rusești. Incendii la mai multe rafinării de pe teritoriul Rusiei

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Dronele ucrainene au atacat în această dimineață două rafinării de petrol din regiunea rusă Samara. Incendiile care au izbucnit la ambele uzine imediat după atacuri s-au întins pe sute de metri pătrați.

Rafinăria din Syzran a fost lovită în jurul orei locale 6.00. Suprafața incendiului a fost de cel puțin 500 de metri pătrati, potrivit informațiilor postate de surse locale ruse pe Telegram.

Aproape simultan, alte câteva drone au lovit rafinăria de petrol Novokuibyshevsk. Și acolo a izbucnit un incendiu similar, despre care autoritățile din regiunea Samara susțin că a putut fi stins “o jumătate de oră mai târziu”, fiind doar „o tentativă de atac”, fără victime.

Rafinăria de petrol Syzran face parte din grupul de rafinării de petrol Samara al Rosneft. Uzina prelucrează petrol din Siberia de Vest, din câmpurile Orenburg, precum și din regiunea Samara. Capacitatea de procesare a rafinăriei din Syzran este de 8,5 milioane de tone de petrol pe an, iar cea a rafinăriei din Novokuybyshevsk este de 8,3 milioane de tone de petrol pe an.

 

Atacuri asupra altor rafinării rusești

 

De asemenea, în cursul nopții o stație de rafinare a petrolului din regiunea Lipetsk a fost atacată în mod similar. Pe teritoriul facilității din Stanovaya (parte a conductei petroliere Drujba), au fost descoperite fragmente din două UAV-uri kamikaze.

Pe 12 martie, unitatea de rafinare LUKOIL Nizhegorodnefteorgsintez de lângă Nijni Novgorod, una dintre cele mai mari întreprinderi de rafinare a petrolului din Rusia, a fost atacată de drone. În aceeași zi, o dronă a lovit un depozit de petrol din Oryol, declanșând un incendiu la unul dintre rezervoare.

Cu o zi înainte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a avut întâlniri cu conducerea militară în cadrul cărora au fost identificate „cele mai vulnerabile obiective” ale Rusiei, unde forțele ucrainene ar putea provoca „cele mai mari pagube”.

„Și le vom provoca. Cu cât statul rus pierde mai mult și cu cât prețul agresiunii sale este mai mare, cu atât sfârșitul just al acestui război va fi mai aproape”, a declarat Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel