Plenul reunit votează astăzi numirea lui Gabriel Vlase la şefia SIE

Cristian Soare |
Data publicării:
Gabriel Vlase
Gabriel Vlase

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc astăzi în şedinţă comună pentru a vota numirea social-democratului Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Vlase a fost propus pentru preluarea acestei funcţii de preşedintele Klaus Iohannis.

Luni, Comisia parlamentară comună pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe l-a avizat favorabil pe Gabriel Vlase pentru a ocupa funcţia de director al SIE. S-au înregistrat 5 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", al reprezentantului USR.

Social-democratul Gabriel Vlase a declarat luni că principalul său obiectiv, dacă va fi validat de plenul Parlamentului ca director al Serviciului de Informaţii Externe, va fi armonizarea legislaţiei, aceasta fiind destul de veche în domeniu.

Liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au precizat marţi că Vlase are susţinerea coaliţiei pentru a ocupa această funcţie

"Are susţinerea coaliţiei PSD-ALDE, eu vorbesc din partea noastră (n.r. - ALDE)", a declarat Tăriceanu.

Întrebat, la Parlament, dacă Vlase are susţinerea lui personală, Dragnea a precizat: "Sigur că da". "Domnul Vlase are susţinerea universală, înţeleg", a comentat el.

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că liberalii îl susţin pe Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE). "Am luat decizia de a sprijini propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de şef la Serviciul de Informaţii Externe"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel