Planul de pace dintre Israel și Palestina, 'nedreptatea secolului' și 'înaltă trădare', consideră Tunisia

DefenseRomania Team / 31 ian 2020 / 10:32

Preşedintele tunisian Kais Saied a criticat ferm planul pentru Orientului Mijlociu prezentat de preşedintele american Donald Trump drept "acordul secolului", numindu-l "nedreptatea secolului", relatează France Presse.

"Este o nedreptate a secolului şi o înaltă trădare", a decretat preşedintele tunisian în primul său interviu de la venirea la putere, difuzat la televiziunea naţională Wataniya, la 99 de zile după ce a preluat funcţia.

"Palestina nu este un domeniu de târguială", a adăugat Saied.

El a arborat steagul palestinian în seara alegerii sale, la 13 octombrie, exprimându-şi de atunci poziţii ferm opuse Israelului.

"Normalizarea cu entitatea sionistă este o crimă", a apreciat el.

Cu o zi înainte, el l-a primit pe ministrul sportului pentru a-i cere socoteală în legătură cu un tenisman franco-israelian care a jucat o competiţie în Tunisia cu o licenţă israeliană.

Donald Trump a propus marţi un plan de pace foarte favorabil Israelului, care i-ar permite în special să anexeze teritoriile ocupate în ciuda dreptului internaţional, notează AFP, citat de Agerpres, care adaugă că liderii palestinieni au refuzat imediat să negocieze pe această bază.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy