Piloţii moldoveni ţinuţi ostatici în Afganistan au ajuns în Republica Moldova

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa foto: TVR MOLDOVA
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Piloții moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, eliberați după trei ani de captivitate în Afganistan, au revenit în țară joi, 7 martie 2019, acasă. Întoarcerea celor doi piloți a fost confirmată de Ministerul de Externe de la Chișinău. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că cei doi cetățenii moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, care au fost deținuți ostatici timp de 3 ani și 6 luni în Afganistan, au ajuns ieri în Republica Moldova.

„Pentru moment  Lionel Buruiană și Mihai Crihan se află în îngrijirea autorităților statului, care întreprind demersurile legale și administrative pentru asigurarea condițiilor de reintegrare a lor. Starea de sănătate a celor doi piloți este una bună, însă ei vor rămâne o perioada sub supravegherea medicilor și protecția autorităților statului care gestionează cazul lor”, se precizează în comunicatul Ministerului. 

Cei doi cetățeni moldoveni au fost capturați de talibani în Afganistan în anul 2015.

Președintele Igor Dodon a anunțat la 11 februarie că aceștia au fost eliberați și se află în Rusia, iar premierul Pavel Filip a afirmat că Rusia s-ar fi implicat în negocierile privind scoaterea lor din captivitate, ceea ce a dus la blocarea acestora. 

De asemenea, MAEIE a sesizat mai multe organizaţii internaţionale privind acţiunile inadmisibile ale Federaţiei Ruse în cazul celor doi piloţi moldoveni eliberaţi din prizonierat din Afganistan şi transportaţi la Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel