Premieră în Poligonul Capu Midia: Un elicopter IAR-330 Puma SOCAT a tras cu rachete Spike X8 (Foto)

S.I. Catalin / 19 Martie 2021 / 14:24

Trageri aer-navă, în premieră, în Poligonul Capu Midia cu rachete Spike X8. Poligonul de la Capu Midia a fost omologat, în perioada 18-19 martie 2021 pentru tragerile aer-navă, potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană.

În premieră, în cadrul acestei activități, un un elicopter IAR-330 Puma SOCAT aparținând Bazei 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu" a executat foc cu o rachetă de tip Spike X8, din dotarea Forțelor Aeriene Române, asupra unei ținte navale instabile aflate la aproape 7 kilometri în largul mării.

Aceste sesiuni de trageri aer-navă au reprezentat o premieră și o oportunitate de exersare a unor noi tehnici de zbor și de antrenament, prin intermediul cărora au fost îndeplinite cu profesionalism și devotament misiunile încredințate.

Piloții au efectuat trageri și cu proiectile reactive nedirijate, dar și cu tunul de bord asupra unor ținte terestre și navale.

Manevrele elicopterului au fost urmărite din Centrul Comandă Raport și supervizate de la sol de specialiștii poligonului care au asigurat și siguranța pe apă, dar și pe uscat în perimetrul în care au avut loc tragerile.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy