Piloții US Marine Corps, simulări de atac cu rachete Harpoon pe F/A-18 - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că piloții din cadrul escadrilelor de atac 115 și 242 ale US Marine Corps au efectuat un antrenament de tragere cu rachete antinavă cu rază lungă de acțiune, transmite Defense Blog. 

La exercițiul intitulat Harpoon au participat militarii din cadrul US Marine Corps detașați la Baza Aeriană Iwakuni din Japonia. Potrivit comunicatului, piloții din cadrul celor două escadrile s-au concentrat pe misiuni navale și au simulat atacuri anti-navă.

Antrenamentul s-a circumscris în sfera acțiunilor de asigurare a securității și libertății traficului maritim zona din Indo-Pacific, în linie cu Force Design 2030.

În cadrul exercițiului, pe avioanele de vânătoare F/A-18 Hornet au fost montate rachete AGO-84D Harpoon. Aceasta este considerată cea mai de succes rachetă anti-navă din lume și este în dotarea forțelor armate din peste 30 de țări, se mai precizează în comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel