Piloții români, misiuni de interceptare și lupte aeriene împreună cu avioanele Eurofighter italiene

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Comandorul Daniel Moise a vorbit despre colaborarea înntre piloții români și cei italieni în ceea ce privește misiunea de poliție aeriană.

„Executăm alături de italieni, care au venit pentru o perioadă de șase luni, executăm serviciul de poliție aeriană sub comanda NATO în această parte a spațiului aerian NATO, care este limita de est”, a precizat Daniel Moise în cadrul emisiunii Pro Patria a MApN.

Totodată, comandorul a precizat că piloții români execută zilnic misiuni alături de piloții italieni, misiuni de interceptare sau lupte aeriene.

„Dincolo de acest aspect executăm zilnic misiuni în comun cu piloții italieni. Sunt misiuni de antrenament în special pentru în special pentru executarea procedurilor aer-aer, interceptări, lupte aeriene, formații mixte. Piloții italieni au răspuns mereu cu plăcere evenimentelor la care i-am invitat, precum Ziua Aviației, Ziua porților deschise la Aeroportul Mihai Kogălniceanu când au zburat alături de noi și în formații mixte și individul. Este o colaborare aproape prietenească. Sunt sigur că în momentul în care părăsi România își vor aduce aminte cu plăcere de cele șase luni petrecute aici alături de noi”, a adăugat comandantul Grupului 86 Operațional.

(w670) 

 

Piloții români, experiență în relația cu piloții de Eurofighter

 

Întrebat dacă piloții români au învățat ceva de la cei italieni, acesta a menționat că: „nu este prima dată când avioanele Eurofighter sunt pe Mihail Kogălniceanu. Am avut onoarea de a zbura împreună cu piloții britanici care pilotau tot Eurofighter. Lucrurile vin de la sine, avem și noi experiență în colaborarea cu ei”.

„Poliția aeriană este primul răspuns nu neapărat în cazul unei amenințări. Piloții din poliția aeriană decolează mereu când este nevoie pentru a clarifica o situație aeriană. Dacă cei de la Centrul de Raportare și Control au o țintă neidentificată pe radar, din anumite motive, ne lansează pe noi sau pe piloții italieni, ori dacă e nevoie decolăm împreună, pentru a intercepta ținta respectivă”, a concluzionat comandorul Daniel Moise.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel