Piese de avioane de luptă, vândute Iranului. Condamnări în Marea Britanie

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat din Marea Britanie a fost condamnat de un tribunal din Regat după ce a vândut Iranului componente ale unor avioane de luptă.

Un bărbat din Marea Britanie a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru trafic cu componente ale unor avioane de luptă. Vânzările au fost efectuate către Iran.

Este vorba despre un bărbat pe numele de Alexander George care a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat că a livrat către Teheran piese pentru aeronavele MiG, construite în Rusia, dar și pentru aeronave McDonnell Douglas F-4 Phantom, construite în SUA. În același dosar au mai primit sentințe de condamnare ulterior încă două persoane.

Potrivit HM Revenue and Customs, care a investigat cazul, scrie janes.com, bărbatul  a sfidat  sancțiunile britanice cu privire la vânzarea echipamentelor militare către Iran. Piesele au fost livrate Iranului cu ajutorul afacerilor pe care britanicul le-a dezvoltat în Dubai și Malaysia. Piesele au fost exportate în Teheran între februarie 2010 și martie 2016.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel