Pierzând și războiul informațional cu Ucraina, Rusia arată un Pantsir care ar fi doborât o dronă UJ-22, dar și un S-300 distrus (Video)

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sistem S-300 ucrainean distrus, sursă foto: Captură video Ministerul Apărării de la Moscova
Sistem S-300 ucrainean distrus, sursă foto: Captură video Ministerul Apărării de la Moscova

Așa-zisa operațiune militară specială a Federației Ruse din Ucraina, adică războiul neprovocat declanșat de ruși prin invadarea țării vecine, nu decurge deloc conform planurilor Moscovei, asta în pofida narativului rus.

În 5 săptămâni de conflict Ucraina a rezistat eroic, rușii nereușind să-și atingă niciun obiectiv militar major. Nici măcar Mariupolul care ar finaliza culoarul terestru ce ar lega Federația Rusă de Crimeea anexată ilegal în 2014 nu a fost încă cucerit, deși e asediat de săptămâni, distrus în proporție de 90% iar populația se află într-o stare disperată, fără electricitate, căldură, apă potabilă.

Ucraina rezistă cu ajutor militar din Occident, dar cu pierderi mari totodată. Pe lângă distrugerile incomensurabile ale orașelor, uciderea civililor și pierderile militare, rezistența Ucrainei a dus la pierderi enorme în partea rusă. 

Potrivit datelor oficiale de la Kiev, pe lângă aproximativ 17.000 de militari ruși uciși, Moscova a pierdut numeroasă tehnică militară din care 597 de tancuri. În urmă cu cinci zile rușii au recunoscut decesul a doar 1.351 de militari în Ucraina. 

Cifrele avansate de ucraineni nu pot fi verificate din surse independente. În orice caz numărul morților chiar dacă nu e atât de mare precum susține Kievul, e cu siguranța mult mai mare decât a anunțat Federația Rusă.

 

Rusia a pierdut deja războiul informațional în Ucraina și încearcă să contraatace prezentând tehnică militară ucraineană distrusă, dar și un sistem Pantsir care ar fi doborât o dronă ucraineană

 

Indiferent de cum se va derula din punct de vedere militar în continuare războiul, conflictul informațional Federația Rusă l-a pierdut deja.

Internetul și social media sunt pline de filmulețe și poze cu tehnică militară rusă distrusă de forțele armate ucrainene, ori cu soldați ruși descumpăniți. E aproape imposibil să nu găsești la tot a doua postare un filmuleț care arată tehnică militară rusă spulberată în Ucraina.

În aceste zile propaganda rusă a călcat accelerația încercând să recupereze.

Azi, Ministerul Apărării din Federația Rusă a publicat un material video ce prezintă un sistem S-300 ucrainean distrus, dar și un sistem Pantsir care ar fi doborât o drona ucraineană cu explozibil.

Interesant e că materialul cu sistemul Pantsir e dublat în limba engleză, o altă dovadă că propaganda rusă încearcă din răsputeri să ajungă și la alt public decât cel captiv din Federație. 

Video Ministerul Apărării de la Moscova:

 

Video prezentat de ruși cu sistemul S-300 ucrainean distrus: 

 

 

Într-un alt filmuleț, publicat tot azi, propaganda rusă arată cum soldați ai armatei invadatoare oferă ajutoare umanitare unor localnici din orașul ucrainean Herson, „eliberat” de ruși.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel