Un petrolier operat de o companie israeliană ar fi fost atacat în largul coastei Omanului

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un petrolier operat de o companie israeliană ar fi fost atacat în largul coastei Omanului în Marea Arabiei, a declarat armata britanică vineri, iar compania care deţine nava a confirmat ulterior informaţiile. Nava este operată de Zodiac Maritime, o companie cu sediul la Londra, aparținând magnatului israelian Eyal Ofer.

Un petrolier fără încărcătură la bord a fost atacat joi în largul coastelor Sultanatului Oman, au declarat vineri surse concordante, citate de AFP.

Potrivit site-ului de operaţiuni maritime britanice UKMTO, un organism de luptă împotriva pirateriei, subordonat Royal Navy, atacul a fost semnalat joi în jurul orei 18:00 GMT la circa 152 mile marine (280 km) de coastele Omanului.

'Avem informaţii despre un atac împotriva unei nave comerciale în largul coastelor Omanului', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării, subliniind că serviciile sale din regiune 'investighează cazul'.

Pe Twitter, armatorul Zodiac Maritime, cu sediul la Londra, a confirmat 'suspiciuni de piraterie' la bordul M/T Mercer Street. 'În momentul incidentului, nava se afla în nordul Oceanului Indian, navigând dinspre Dar es Salaam', în Tanzania, spre Fujairah (Emiratele Arabe Unite) 'fără încărcătură la bord', a adăugat el.

Proprietarul este japonez, iar nava administrată de Zodiac Maritim, care aparţine aparţine omului de afaceri israelian Eyal Ofer, aflat pe poziţia a 197-a în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 11,3 miliarde de dolari, potrivit AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel