Petro Poroşenko: Scopul Rusiei este să distrugă statalitatea ucraineană

S.I. Catalin / 19 feb 2019 / 10:18
președintele ucrainean Petro Poroșenko
președintele ucrainean Petro Poroșenko

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că Rusia încearcă să distrugă statalitatea ucraineană, această intenţie a Moscovei fiind confirmată în special de acțiunile agresive ale forţelor ruse în regiunea Mării Azov şi a Mării Negre și de capturarea marinarilor ucraineni, informează Rador.

Potrivit agenţiei RBC, Poroşenko a făcut această declaraţie la o întâlnire cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat în vizită la Kiev.

,,Scopul Kremlinului este acela de a distruge statalitatea ucraineană, de a crea o așa-numită a doua versiune a Uniunii Sovietice" - a mai acuzat preşedintele ucrainean. Totodată, Petro Poroşenko a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul acordat Ucrainei.

,,Sunt profund recunoscător întregii lumi democratice, Uniunii Europene şi dumneavoastră pentru poziția personală în favoarea Ucrainei. Este o mare mândrie pentru Ucraina ca președintele Consiliului European, împreună cu președintele ucrainean, să vorbească în limba ucraineană. Aţi intrat deja în istorie ca o persoană care a făcut multe pentru Ucraina. Iar poporul ucrainean vă este foarte recunoscător. Sunt foarte fericit că, în aceste zile foarte importante pentru Ucraina, suntem împreună" - a afirmat Petro Poroşenko, adresându-i-se lui Donald Tusk.

Preşedintele Consiliului European se află la Kiev, unde participă la marcarea a cinci ani de la protestele pro-europene din Ucraina.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy