Petro Poroşenko: Scopul Rusiei este să distrugă statalitatea ucraineană

S.I. Catalin |
Data publicării:
președintele ucrainean Petro Poroșenko
președintele ucrainean Petro Poroșenko

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că Rusia încearcă să distrugă statalitatea ucraineană, această intenţie a Moscovei fiind confirmată în special de acțiunile agresive ale forţelor ruse în regiunea Mării Azov şi a Mării Negre și de capturarea marinarilor ucraineni, informează Rador.

Potrivit agenţiei RBC, Poroşenko a făcut această declaraţie la o întâlnire cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat în vizită la Kiev.

,,Scopul Kremlinului este acela de a distruge statalitatea ucraineană, de a crea o așa-numită a doua versiune a Uniunii Sovietice" - a mai acuzat preşedintele ucrainean. Totodată, Petro Poroşenko a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul acordat Ucrainei.

,,Sunt profund recunoscător întregii lumi democratice, Uniunii Europene şi dumneavoastră pentru poziția personală în favoarea Ucrainei. Este o mare mândrie pentru Ucraina ca președintele Consiliului European, împreună cu președintele ucrainean, să vorbească în limba ucraineană. Aţi intrat deja în istorie ca o persoană care a făcut multe pentru Ucraina. Iar poporul ucrainean vă este foarte recunoscător. Sunt foarte fericit că, în aceste zile foarte importante pentru Ucraina, suntem împreună" - a afirmat Petro Poroşenko, adresându-i-se lui Donald Tusk.

Preşedintele Consiliului European se află la Kiev, unde participă la marcarea a cinci ani de la protestele pro-europene din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel