Petro Poroșenko: Rusia are 700 de tancuri şi 1.000 de sisteme de artilerie în zonele ocupate

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune sârb RTS că nu există "linii roșii" pentru Rusia și nu este un conflict înghețat în Donbas, ci un război cald, potrivit site-ului oficial al șefului statului .

"În primul rând, nu există linii" roșii "pentru Rusia. Dacă m-ați fi întrebat în ianuarie 2014 dacă era posibil ca Rusia să comită o agresiune armată împotriva Ucrainei, aș fi spus că nu este posibil", a spus Poroșenko.

El a mai spus că nu se poate discuta despre un conflict înghețat în Donbas, ci despre un război în plin desfăsurare.

"Nu este un conflict înghețat, este un război fierbinte, Ucraina luptă pentru pacea și refacerea suveranității Ucrainei peste teritoriile ocupate, nimic mai mult", a adăugat Poroșenko.

Potrivit acestuia, există trei documente importante - acordurile Minsk I şi II din 5 septembrie 2014 și 19 septembrie, precum și documentul din data de 12 februarie 2015. 

"Acest complex de măsuri include retragerea trupelor străine și a echipamentului militar de pe teritoriul ucrainean. Acum, în teritoriile ocupate, există 700 de tancuri rusești, mai mult de o mie de sisteme de artilerie şi mai mult de 300 militari. Aceasta este o adevărată agresiune împotriva unui stat suveran și independent ca Ucraina", a declarat Poroșenko.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel