Venezuela. Dezertări în rândul militarilor şi poliţiştilor. Au trecut în Columbia

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Peste o sută de membri ai forţelor de ordine din Venezuela au dezertat începând de sâmbătă şi au trecut în Columbia, a anunţat serviciul columbian pentru migraţie într-un comunicat, în timp ce sporesc tensiunile în legătură cu intrarea ajutorului umanitar pe teritoriul venezuelean, informează duminică AFP. 

Aceşti militari şi poliţişti, al căror rang nu este precizat, au trecut majoritatea în Columbia prin departamentul Norte de Santander, a cărui capitală Cucuta se învecinează cu statul venezuelean Tachira. Opozantul Juan Guaido, recunoscut drept preşedinte interimar de circa 50 de ţări, a promis o amnistie pentru membrii forţelor de securitate care s-ar delimita de guvernul Maduro, al cărui sprijin principal este armata. 

Primele dezertări au avut loc sâmbătă dimineaţa, înainte ca Juan Guaido să anunţe de la Cucuta plecarea de camioane încărcate cu alimente şi medicamente, trimise în special de SUA pentru a tempera penuriile din Venezuela. Guaido, aflat la Cucuta de vineri, în pofida unei interdicţii judiciare de a ieşi din Venezuela, a sosit duminică la Bogota, unde va participa la reuniunea Grupului de la Lima, prevăzută să aibă loc luni în capitala columbiană. 


Venezuela numără 365.315 membri ai forţelor de ordine şi 1,6 milioane de miliţieni civili



Chiar dacă a fost acuzat de adversarii săi că a fost reales în mod fraudulos la preşedinţie, Nicolas Maduro se bucură încă de sprijinul Statului Major al armatei şi refuză intrarea de ajutor umanitar în Venezuela, văzând în aceasta un preambul la o intervenţie armată americană care să-l înlăture de la putere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel