Peste o jumătate de milion de rezidenţi din Hong Kong au votat la alegerile primare ale partidelor pro-democraţie

Eduard Pascu / 12 iul 2020 / 19:40

Peste o jumătate de milion de rezidenţi din Hong Kong au participat sâmbătă şi duminică la alegerile primare organizate de partidele din tabăra pro-democraţie pentru desemnarea candidaţilor lor la scrutinul legislativ din septembrie, au anunţat organizatorii, transmite AFP.

Această participare ridicată la scrutinul neoficial a fost înregistrată în pofida avertismentelor autorităţilor locale potrivit cărora cei care 'organizează, planifică şi participă' la alegeri sunt susceptibili să cadă sub incidenţa noii legi a securităţii naţionale, impusă de Beijing.

Conform organizatorilor, până la închiderea scrutinului, la ora locală 21.00, mai mult de 580.000 de persoane votaseră la unul din cele 250 de birouri neoficiale, o participare peste aşteptări. 'În umbra legii privind securitatea naţională, aproape 600.000 de persoane au venit şi au votat. Aici se vede curajul locuitorilor din Hong Kong', a subliniat unul dintre organizatori, fostul deputat Au Nok-Hin, transmite Agerpres.

În urmă cu două zile, poliţia a percheziţionat birourile unui institut de sondaje participant la organizarea scrutinului. Rezultatele sunt aşteptat luni, după numărarea tuturor voturilor. Candidaţii desemnaţi se vor prezenta în septembrie pentru a obţine mandate în LegCo, Consiliul legislativ din Hong Kong, constituit din 70 de membri.

Citește și: Opoziţia din Hong Kong organizează alegeri primare, umbrite de legea securităţii

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy