Peste o jumătate de milion de rezidenţi din Hong Kong au votat la alegerile primare ale partidelor pro-democraţie

Eduard Pascu |
Data publicării:

Peste o jumătate de milion de rezidenţi din Hong Kong au participat sâmbătă şi duminică la alegerile primare organizate de partidele din tabăra pro-democraţie pentru desemnarea candidaţilor lor la scrutinul legislativ din septembrie, au anunţat organizatorii, transmite AFP.

Această participare ridicată la scrutinul neoficial a fost înregistrată în pofida avertismentelor autorităţilor locale potrivit cărora cei care 'organizează, planifică şi participă' la alegeri sunt susceptibili să cadă sub incidenţa noii legi a securităţii naţionale, impusă de Beijing.

Conform organizatorilor, până la închiderea scrutinului, la ora locală 21.00, mai mult de 580.000 de persoane votaseră la unul din cele 250 de birouri neoficiale, o participare peste aşteptări. 'În umbra legii privind securitatea naţională, aproape 600.000 de persoane au venit şi au votat. Aici se vede curajul locuitorilor din Hong Kong', a subliniat unul dintre organizatori, fostul deputat Au Nok-Hin, transmite Agerpres.

În urmă cu două zile, poliţia a percheziţionat birourile unui institut de sondaje participant la organizarea scrutinului. Rezultatele sunt aşteptat luni, după numărarea tuturor voturilor. Candidaţii desemnaţi se vor prezenta în septembrie pentru a obţine mandate în LegCo, Consiliul legislativ din Hong Kong, constituit din 70 de membri.

Citește și: Opoziţia din Hong Kong organizează alegeri primare, umbrite de legea securităţii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel