Peste 63.000 de militari ruşi au luptat în Siria

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Peste 63.000 de militari ruşi au luptat în Siria, a afirmat miercuri Ministerul Apărării rus, într-o înregistrare video în care prezintă un bilanţ elogios al celor aproape trei ani de intervenţie în sprijinul regimului de la Damasc.

'În Siria, 63.012 militari, între care 434 de generali şi 25.738 de ofiţeri, au cunoscut o experienţă de luptă', a detaliat ministerul în înregistrarea difuzată în limba rusă pe Youtube. La sfârşitul anului 2017, ministrul apărării Serghei Şoigu a indicat că 48.000 de militari au participat la operaţiunea militară declanşată la sfârşitul lunii septembrie 2015. Oficial, 92 de soldaţi ruşi şi-au pierdut viaţa în Siria de la începutul intervenţiei, presa rusă evocând cifre diferite, de ordinul sutelor, informează France Presse. 

În cursul a 39.000 de zboruri, aviaţia a eliminat 'peste 86.000 de rebeli', între care 4.500 originari din Rusia sau din ţări ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), potrivit armatei, adăugând că au fost distruse 121.466 'ţinte teroriste'. Intervenţia rusă i-a permis armatei lui Bashar al-Assad să preia controlul asupra a 96,5% din teritoriu, în condiţiile în care controla doar 8% din ţară înainte de angajarea Rusiei în conflict, susţine instituţia de apărare de la Moscova. 

Înregistrare video ce prezintă momente ale intervenţiei ruse

Arătând soldaţi sirieni jubilând, înregistrarea video trece în revistă diferite aspecte ale intervenţiei ruse, în special operaţiuni de deminare sau furnizarea de ajutor umanitar civililor. Acelaşi clip video arată dezvoltarea 'infrastructurii sociale şi militare' la baza aeriană Hmeimim şi în portul Tartus, care au devenit baze militare ruse permanente în Siria. Intervenţia armatei ruse, începând din 2015, în sprijinul lui Bashar al-Assad, a fost percepută de mulţi ca un punct de cotitură în războiul soldat cu peste 350.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate. După aproape trei ani de bombardamente şi sprijin militar la sol, Moscova cere acum comunităţii internaţionale să încurajeze întoarcerea refugiaţilor acasă şi reconstrucţia Siriei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel