Peste 40% dintre ucraineni consideră aderarea la NATO cea mai bună garanție de securitate

S.I. Catalin / 26 aug 2019 / 22:04

Aproape 41% dintre ucraineni consideră aderarea la NATO cea mai bună opțiune pentru garantarea securității Ucrainei, potrivit Ukrinform.

Acest lucru este demonstrat de rezultatele sondajului realizat de Fundația pentru Inițiative Democratice „Ilko Kucheriv" în comun cu Institutului Internațional de Sociologie din Kiev (KMIS), relatează un corespondent Ukrinform.

După cum reiese din rezultatele sondajului, 40,9% dintre respondenți susțin aderarea Ucrainei la NATO, 35,9% preferă statutul Ucrainei de stat nealiniat în vederea apropierii de NATO, în timp ce 7,4% dintre ucraineni consideră că o alianță militară cu Rusia și alte țări CSI ar fi cea mai bună garanție de securitate pentru țara lor.

Sociologii amintesc că doar 13% dintre cetățenii ucraineni au considerat aderarea la NATO drept cea mai bună garanție de securitate în aprilie 2012.

Sondajul de opinie publică la nivel național a fost realizat de Fundația pentru Inițiative Democratice „Ilko Kucheriv" în comun cu Institutului Internațional de Sociologie din Kiev (KMIS), în perioada 8-20 august 2019, fiind intervievați în total 2.040 de respondenți cu vârsta peste 18 ani. Sondajul a fost realizat în 103 localități populate, din toate regiunile Ucrainei, cu excepția Republicii Autonome Crimeea și zonelor controlate de separatiştii prorușidin regiunile Donetsk și Luhansk.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy