Peste 100 de angajați AfD fac parte din grupuri extremiste. „Avem liste interne cu nume de la Bundestag”

Germania va fi inima Europei / pexels, aliaksei lepik
Germania va fi inima Europei / pexels, aliaksei lepik

Peste 100 de persoane - care lucrează pentru grupul parlamentar de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) sau pentru membrii parlamentului AfD - fac parte din organizații clasificate drept extremiste și de dreapta, potrivit unui raport din presă.

Într-un raport citat de Tagesschau, publicația regională bavareză Bayerischer Rundfunk (BR) face publice „liste interne de nume” de la Bundestag și fișiere ale angajaților din grupul parlamentar AfD pentru a-și susține afirmațiile.

Mai mult de jumătate dintre parlamentarii AfD angajează oameni care activează în organizații care sunt clasificate drept extremiste de dreapta de către Oficiul Federal pentru Protecția Constituției. Potrivit cercetărilor BR, aceștia includ liderii grupurilor parlamentare Alice Weidel și Tino Chrupalla.

Publicația bavareză spune că are mai multe liste interne de nume de la Bundestag. Printre angajați se numără persoane menționate în rapoartele serviciilor de informații, unele deținând funcții de conducere în organizațiile monitorizate de acele servicii.

Potrivit acestui raport, un număr mare dintre cei peste 100 de angajați în cauză sunt membri ai organizației de tineret a AfD, Youth Alternative (JA), care este clasificată drept de dreapta și extremistă.

Raportul BR relevă că o parte dintre cei identificați ca făcând parte din grupări extremiste au participat la marșuri neonaziste la Chemnitz, Dortmund, Dresda, Magdeburg și Zwickau.

Potrivit cercetării BR, un total de peste 500 de persoane lucrează pentru grupul parlamentar al AfD sau pentru reprezentanții săi parlamentari. Grupul parlamentar AfD numără 78 de reprezentanți.

Serviciile de informații au clasificat atât AfD, cât și organizația sa de tineret ca grupuri cu suspecte de orientare de dreapta și extremistă.

 

Parlamentari AfD vor fi prezenți la alegerile din Rusia în calitate de „experți în democrație”

 

Trei membri AfD ai parlamentului de stat au mers în Rusia în calitate de observatori electorali la prezidențialele ce vor avea loc în perioada 15-17 martie

Andreas Jurca, Elena Roon și Ulrich Singer au declarat că au fost invitați de Adunarea Cetățenilor în calitate de „experți în democrație”.  Ei nu au călătorit ca reprezentanți ai grupului parlamentar.

„Am decis să suportăm singuri costurile (cu deplasarea), tocmai pentru a evita acuzațiile de părtinire”, a declarat Andreas Jurca.

Reamintim că  autoritățile ruse au decis să nu invite observatori OSCE la scrutinul prezidențial, lucru semnalat și de către MAE român.

În schimb, autoritățile ruse au decis să invite persoane fizice sau juridice străine să participe la monitorizarea procesului electoral.

În condițiile date, MAE descurajează puternic participarea cetățenilor români sau a persoanelor juridice române la monitorizarea alegerilor din Federația Rusă, se arăta în comunicatul ministerului român de externe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel