Pericolul minelor la gurile Dunării: O navă civilă ucraineană a fost grav avariată la ieșirea de pe Canalul Bâstroe în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit Ukrainian Shipping Magazine, în seara zilei de 28.07.2022, nava hidrografică ucraineană Shlyahovik, care aparține Hidrografiei de Stat, “a explodat” în urma coliziunii cu o mină marină, într-un raion maritim situat la ieșirea de pe Canalul Bâstroe în Marea Neagră.

După cum au informat reprezentanții ucraineni, nava a fost avariată, dar a rămas pe linia de plutire. Deocamdată nu au fost anunțate victime.

Nava se află în continuare în zona digului de la intrarea pe Canalul Bâstroe dinspre Marea Neagră, unde este evaluată de către salvatori.

Sursa menționează faptul că estuarul care leagă Kilia de Marea Neagră printr-un canal navigabil a fost redeschis flotei comerciale abia pe 10 iulie, după ce Rusia a decis să-și retragă militarii de pe Insula Șerpilor.

Comentariul autorului: Minele marine aflate în derivă în Marea Neagră reprezintă încă un pericol pentru navigație și ar putea complica problema coridorului pentru exportul cerealelor ucrainene din porturile de la Marea Neagră, care este în curs de soluționare cu implicarea Turciei, Ucrainei, Rusiei și ONU.

Minele marine au fost amplasate în zonele porturilor de la Marea Neagră de către militarii Ucraineni, pentru a preveni debarcarea desantului maritim al Flotei ruse din Marea Neagră.

Ținând cont de vechimea acestora, legăturile dintre mine au fost rupte de valuri și curenții maritimi, iar acestea au început să se deplaseze în interiorul Mării Negre, ajungând chiar până în zona Strâmtorii Bosfor.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel