Pentru protejarea spaţiului aerian al NATO, Marea Britanie a trimis patru avioane Eurofighter Typhoon în Cipru

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Potrivit unui comunicat de de presă emis joi de Ministerul Apărării din Regatul Unit, patru avioane de vânătoare britanice Eurofighter Typhoon au sosit la baza aeriană a RAF (forţele aeriene regale britanice) din Akrotiri, în Cipru, de unde vor începe în scurt timp împreună cu aliaţi din NATO misiuni de patrulare în estul Europei.

Contribuţia substanţială a Marii Britanii la consolidarea NATO în Europa de Est întăreşte apărarea terestră, pe mare şi în aer a Alianţei, în contextul actualelor tensiuni cu Rusia, subliniază Ministerul britanic al Apărării.

Potrivit Ministerului Britanic al Apărării, HMS Trent – ​​o navă de război britanică – a început deja misiunile de patrulare în estul Mediteranei alături de aliaţi din Canada, Italia, Spania şi Turcia, iar nava HMS Diamond se pregăteşte să pornească în zilele următoare spre aceeaşi zonă şi să alăture aliaţilor din NATO.

De asemenea, Marea Britanie îşi dublează numărul de militari şi trimite echipament suplimentar în Estonia, adaugă comunicatul, precizând că transferul trupelor şi al echipamentelor începe joi.

'Majoritatea celor 350 de puşcaşi marini din Comandoul 45 angajat în Polonia au sosit deja. Am plasat de asemenea încă 1.000 de militari în stare de alertă în Marea Britanie pentru a sprijini un răspuns umanitar, dacă va fi nevoie', se precizează comunicatul în comunicatul de presă.

Potrivit sursei, Marea Britanie a livrat Ucrainei sisteme de armament uşor, antitanc, defensiv, precum şi veste de protecţie, căşti şi cizme militare.

'Marea Britanie este cel mai mare contributor european la NATO. Am desfăşurat mai multe trupe în cadrul Prezenţei Consolidate Înaintate decât orice alt stat aliat, iar nava HMS Prince of Wales conduce Forţa Maritimă Înalt Operativă a Alianţei', se mai spune în comunicatul de presă, care aminteşte că Londra i-a sfătuit pe toţi cetăţenii britanicii să părăsească Ucraina 'imediat'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel