Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 18 iunie, Turkish Aerospace a confirmat faptul că lucrează la construcția celui mai mare tunel aerodinamic subsonic din Turcia și al doilea ca mărime din Europa. Facilitatea în curs de dezvoltare este destinată testelor de aerodinamică necesare în dezvoltarea avioanelor indigene cu aripi fixe sau rotative, în special a avioanelor de luptă turcești.

Tunelul va avea trei secțiuni de testare diferite, mari, mici și deschise. Probele de testare vor fi poziționate succesiv în aceste secțiuni și vor fi echipate cu dispozitive de măsurare și detectare bazate pe tehnologii de ultimă generație pentru testări avansate.

Sistemul integrat de bandă rulantă la sol face ca testele aerodinamice fidele de aterizare și decolare pentru aeronave să poată fi efectuate numai în acest tunel din Turcia. Pe lângă aceste capabilități facilitatea va contribui la producția, integrarea și instrumentarea modelelor care vor fi testate și va aduce contribuții semnificative în procesul de dezvoltare a produsului.

Președintele și șeful executiv al Aerospace, Prof. Temel Kotil, a declarat: „Construim a doua cea mai mare instalație de tunel aerodinamic subsonic din Europa. Continuăm să lucrăm pentru a realiza cel mai mare proiect al nostru de avion de luptă autohton. Unitatea noastră va fi singura unitate din Turcia în acest domeniu cu capacitate de testare aeroacustică.”

La începutul lunii mai, președintele Industriei de Apărare a Turciei, İsmail Demir, a declarat că guvernul de la Ankara va acorda prioritate producției avioanelor sale de luptă TF-X, după ce  industria turcă de apărare a estimat că a înregistrat o pierdere de aproximativ 1,4 miliarde USD ca urmare a excluderii din programul F-35 Joint Strike Fighter al Statelor Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel