Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Franța a desfășurat simultan trei submarine nucleare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Franța a desfășurat în același timp trei submarine cu rachete balistice. Decizia Franței de a desfășura în același timp trei submarine nucleare poate fi un răspuns la amenințarea nucleară a Rusiei, potrivit The Times.

Două dintre cele patru submarine franceze din clasa Triomphant (SSBN) cu rachete balistice și-au părăsit baza din Île Long, la sud de Brest, alăturându-se astfel unui alt submarini nuclear din aceiaşi clasă care navighează constat în apropierea Atlanticului, se arată în raport.

Franţa şi-a intensificat activitatea în domeniul descurajării nucleară, cel mai probabil, ca un răspuns la ameninţările tot mai dese ale Federaţiei Ruse cu privire la disponibilitatea de a recurge la utilizarea armelor nucleare, în actualul context al agresiunii militare pe care o desfăşoare împotriva Ucrainei.

Telegramme, ziarul care deservește orașul-port Brest, unde se află submarine din clasa Triomphant, a confirmat că două submarine cu rachete balistice și-au părăsit baza din peninsula Île Longue. 

Acestea s-au alăturat unei a treia ambarcațiuni din clasa Triomphant care se afla deja în misiune de patrulare, probabil în Atlantic, unde operează în mod normal. Marina franceză nu a confirmat și nici nu a infirmat până acum aceste informaţii.

Declarate operaţionale între 1997 și 2010, actualele submarine nucleare ale marinei franceze, Le Triomphant , Le Téméraire , Le Vigilant și Le Terrible, pot transporta fiecare 16 dintre cele mai recente rachete balistice (SLBM) M51.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel