Pentru prima dată, două bombardiere americane B-52H au zburat deasupra Mării Azov, prin spațiul aerian ucrainean

Cătălin Costea |
Data publicării:
Bombardier B-52, sursă foto US Air Force
Bombardier B-52, sursă foto US Air Force

Potrivit informațiilor postate pe Twitter, în cursul zilei de azi, 4 septembrie, două bombardiere strategice americane B-52H Stratofortress au fost identificate în timp ce efectuau zboruri circulare deasupra Mării Azov, în zona de coastă a regiunii ucrainene Zaporojie.

Aeronavele au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie și, pentru a ajunge în zona Mării Azov, au tranzitat spațiul aerian al Ucrainei venind dinspre Polonia, Germania și Olanda.

Dacă ar fi evoluat prin spațiul aerian al Mării Negre, așa cum s-a întâmplat în cadrul misiunilor anterioare, ca să ajungă în Marea Azov bombardierele ar fi trebuit să tranziteze zona aeriană de deasupra strâmtorii și podului Kerci, riscând o reacție din partea apărării antiaeriene ruse.

Din analiza imaginilor, se poate aprecia că bombardierele americane s-au apropiat la aproximativ 25 km de frontiera nord-estică a Crimeei. Acțiunea poate fi considerată riscantă, având în vedere faptul că este prima dată când se desfășoară o astfel de misiune, iar în zona, la Djankoi, Rusia are instalat un regiment de sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

1. -imagine fara descriere- (ht_58313200.jpg)

 

2. -imagine fara descriere- (ht2_77442600.jpg)

Foarte probabil, bombardierele strategice B-52H Stratofortress au fost sprijinite în aer de avioane de vânătoare Su-27, din cadrul Forțelor Aeriene Ucrainene.

Numerele de bord și indicativele celor două bombardiere strategice sunt 60-0044 / JULIA53, respectiv 61-0034 / JULIA51.

Până la acest moment nu sunt informații oficiale din partea niciuneia dintre părțile participante la zboruri, și nici a Federației Ruse. Probabil aceste vor apărea după ce bombardierele vor ateriza la Fairford și misiunea va fi considerată încheiată.   

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel