Pentru a face față presiunii exercitate de Rusia și China, US Navy ar avea nevoie de peste 400 de nave

Eduard Pascu |
Data publicării:

O Asociație reprezentativă a US Navy a făcut o analiză a eforturilor și necesităților financiare în perspectiva țintei de 355 de nave de luptă, având în vedere amenințările Rusiei și Chinei în Oceanul Pacific, Mediterana de Est, Marea Neagră și Arctica.

Nevoia de nave pentru Marină pentru a concura cu Rusia și China este doar o piesă din puzzle-ul Forțelor Navale, potrivit Asociației US Navy (AUSN), citată de Navy Times.

Într-un raport publicat luni, organizația solicită ca Marina să adopte o abordare realistică - reorganizând nu numai modul în care construiesc navele, ci și modul în care recrutează și se păstrează în serviciu personalul pentru a sprijini o flotă mai mare.

”Pentru a ajunge la numărul corect de nave este nevoie de un întreg program național - trebuie să fie un efort național”, a declarat directorul executiv al AUSN, Jason Beardsley, pentru Navy Times. ”Și trebuie să înțelegem că trebuie regândit tot lanțul”, a mai spus el.

În loc să extindă pur și simplu flota, raportul AUSN solicită eforturi suplimentare pentru a consolida Marina și pentru a elimina barierele care stau în calea țintei de 355 de nave - de la elaborarea politicilor pentru a menține marinarii în serviciu mai mult timp, cât și pentru a genera interes pentru serviciul militar în rândul elevilor.

 

Construcția de nave nu rezolvă problema

 

”Privind de sus în jos provocările actuale ale Marinei sunt de obicei construirea mai multor nave. Dar această imagine este prea generală pentru a fi eficientă”, se spune în raport. "Capacitatea de construcție navală este determinată de o multitudine de alți factori de care trebuie să se țină seama pentru a avea efectul dorit”, a mai spus Jason Beardsley.

”America îndeplinește multe misiuni cu o Forță Navală relativ mică”, se mai arată în raport. ”Acest lucru uzează atât personalul, cât și echipamentele, lucruri care an de an ridică reale probleme iar pe termen lung afectează securitatea națională. Aceasta este în mod clar o situație care trebuie corectată”, a mai subliniat AUSN.

Raportul identifică două teme de îngrijorare. Prima, faptul că o navă mică reprezintă un risc de securitate național în creștere și, în al doilea rând, dimensiunea flotei.

Asociația a prezentat câteva soluții potențiale pentru a răspunde acestor preocupări: regândiți finanțarea Forțelor Navale; resetați politicile marinei pentru a încuraja serviciul pe termen lung, reorganizați pregătirea pentru serviciu.

 

Presiunea exercitată de Rusia și China a solicitat mult US Navy 

 

US Navy are în prezent mai puțin de 300 de nave în flota sa, dar ținta de 355 a fost stabilită prin Legea Apărării Naționale din 2018. Comandantul operațiunilor navale, amiralul Michael Gilday, a declarat luna trecută, în cadrul unui seminar al Centrului pentru Evaluări Strategice și Bugetare, că o flotă de 355 nave rămâne ”Steaua sa de Nord”.

Între timp, propunerile recente au crescut. Planul forței de luptă a fostului secretar al apărării, Mark Esper, prevedea ca flota să se extindă la peste 500 de nave până în 2045, iar planul pe 30 de ani al administrației Trump, lansat în decembrie, prevedea o flotă cu puțin peste 400 nave până în 2051.

”Presiunile crescânde ale Rusiei și Chinei în Pacific, Mediterana de Est, Marea Neagră și Arctica au forțat o creștere semnificativă a ritmului operațional al US Navy. Astăzi, US Navy ar avea nevoie de peste 300 de nave pentru a asigura interesele SUA din întreaga lume într-un ritm operațional normal și mai mult de 400 de nave până la mijlocul acestui deceniu pentru a ține pasul cu Rusia și China”, se mai arată în document. 

Dar pentru a ajunge la o forță cu 355 de nave în următorii 10 ani, serviciul are nevoie de o creștere anuală a bugetului de peste 4%, a declarat amiralul Gilday parlamentarilor, luna trecută. Administrația Biden nu prezentat încă bugetul fiscal pentru apărare, deși administrația a emis un buget total de 753 miliarde de dolari în finanțarea securității naționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel