Suedia, un nou pachet de asistenţă militară pentru Ucraina: Alte 5.000 de lansatoare portabile antitanc vor ajunge la soldaţii ucraineni

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentru a ajuta Ucraina să lupte în continuarea cu forţele ruse de ocupaţie, Suedia va oferi încă un pachet de asistenţă militară care va conţine alte 5.000 de sisteme de rachete antitanc, pe lângă cele oferite la sfârşitul lunii februarie. Această informaţie a fost comunicat de ministrul suedez al Apărării, Peter Gultqvist, în timpul unui interviu acordat unui post de radio din Suedia.

Potrivit ministrul suedez al Apărării, pe lângă sisteme de rachete antitanc, noul pachet de sprijin militar acordat Ucrainei va include și echipamente care să-i ajute pe militarii ucraineni în misiuni de geniu (deminare).

 

Suedia a trimis anterior 5.000 de arme antitanc în Ucraina

 

La sfârşitul lunii februarie, Suedia, țară nealiniată la organizații sau alianțe internaționale militare, a anunțat că va face o excepție de la doctrina sa privind neutralitatea față de țările aflate în conflict activ și va trimite în Ucraina echipament militar, inclusiv 5.000 de lansatoare portabile antitanc Bofors AT-4.

„Concluzia mea este acum că securitatea noastră este cel mai bine deservită dacă sprijinim capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva Rusiei”, a declarat la momentul respectiv premierul Suediei, Magdalena Andersson.

Andersson a precizat atunci că va trimite în Ucraina 5.000 de lansatoare portabile antitanc Pansarskott 86, armă individuală foarte cunoscută sub denumirea Bofors AT-4.

De asemenea, a fost luată decizia de a trimite trupelor ucrainene 135.000 de rații de hrană pentru luptători, 5.000 de căști și 5.000 de veste antiglonț. 

A fost pentru prima dată când Suedia trimite arme într-o țară aflată în conflict armat de când Uniunea Sovietică a atacat Finlanda, în 1939, a adăugat Andersson.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel