Șoigu a inspectat trupele din Donețk, participante la războiul din Ucraina. Ministrul și-a făcut curaj și a ajuns în zona frontului pentru a doua oară în acest an

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 04.03.2023, în cadrul unei vizite de lucru efectuate în zona de desfășurare a ”operației militare speciale” (războiul din Ucraina), ministrul Serghei Șoigu a inspectat punctul de comandă înaintat al Grupării întrunite de trupe Est, care îndeplinește misiuni pe direcția Donețk-Sud.

Cu această ocazie, ministrul a audiat rapoarte ale comandantului grupării, general colonel Rustam Muradov, și a ofițerilor din statul major privind situația actuală din zona de responsabilitate și despre acțiunile trupelor.

Pe timpul vizitei, Serghei Șoigu a acordat o atenție specială modului de organizare a unui sprijin cuprinzător pentru trupele grupării, inclusiv condițiilor pentru desfășurarea în siguranță a personalului, precum și activității unităților medicale și logistice.

Ministrul rus al apărării le-a mulțumit militarilor care îndeplinesc misiuni în cadrul războiului din Ucraina, numit de Rusia “operația militară specială”, pentru dăruire și eroism și le-a acordat o serie de distincții de stat, între care “Ordinul Curajului”, însemnul “Crucii Sf. Gheorghe” și medalia “Pentru curaj”.

“Premiile sunt binemeritate. Luptați cu demnitate! Mai este mult de lucru înainte. Sper cu adevărat că veți continua să slujiți cu credință țara noastră. Vă doresc noroc, succes și, bineînțeles, să reveniți în viață acasă!”, le-a spus Serghei Şoigu militarilor.

Comentariul autorului: Este pentru a doua oară în acest an când ministrul rus al apărării se deplasează în Donețk, unde se află conducerea Grupării de trupe întrunite Est. Prima vizită a fost efectuată pe 17 ianuarie, la scurt timp după ce la conducerea trupelor fusese numit șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov.

Noua inspecție a trupelor ruse din linia întâi a avut loc în contextul luptelor grele care continuă în zona localității Bahmut din Donețk. După ce au cucerit localitatea Soledar, se pare că forțele ruse sunt foarte aproape de câștigarea celei mai aprige bătălii din cadrul conflictului ruso-ucrainean, de la Bahmut, care durează de peste opt luni. Potrivit surselor rusești, localitatea este aproape încercuită, iar trupele ucrainene ar fi primit ordinul de retragere din aceasta.

Pentru eliberarea integrală a nerecunoscutei Republici Populare Donețk, după Bahmut, trupele ruse vor trebui să avanseze spre zona de nord a acesteia, către Kramatorsk și Slavyansk.

Trebuie precizat faptul că în pofida faptului că ofensiva rusească avansează, acest lucru se întâmplă greu și cu pierderi colosale de tehnică militară și mai ales de militari. După cum arată cifrele prezentate din anumite surse, se pare că ambele părți au pierdut în peste un an de conflict multe zeci de mii de militari. În funcție de partea care le comunică, pierderile pentru fiecare dintre cele două armate, respectiv morți, răniți sau dispăruți, pornesc de la 100.000 și ajung chiar până la 250.000 de persoane.

Probabil că acesta este și motivul pentru care, așa cum rezultă din materialele video prezentate pe marginea vizitei, ministrul Serghei Șoigu pare apăsat și nervos, nefiind mulțumit de explicațiile primite de la comandanții militari din teren.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel