Pentru a contracara expansiunea Chinei, Japonia va introduce trei noi nave de transport până în 2024

Eduard Pascu |
Data publicării:
Nava transport clasa General Frank S. Besson  Sursa foto: Twitter
Nava transport clasa General Frank S. Besson Sursa foto: Twitter

Pe 16 februarie 2021, ministrul japonez al apărării, Nobuo Kishi, a anunțat că Forța de Apărare japoneză (JSDF) va înființa o unitate echipată cu trei nave noi de transport  până în 2024.

Potrivit ministrului Kishi, noile nave vor include o navă de sprijin logistic de dimensiuni medii (LSV) capabilă să transporte aproximativ 2.000 de tone de echipamente și două nave mai mici (LCU) capabile să transporte câteva sute de tone de echipament și să opereze în ape costiere, transmite Naval News.

Deși Forța de Apărare Maritimă a Japoniei (JMSDF) a fost în principal responsabilă pentru operarea navelor, aceste nave noi vor fi operate de o unitate comună, deoarece accentul este pus pe sprijinirea Forței de Auto-Apărare a Japoniei (JGSDF) și a altor forțe care operează în insule îndepărtate.

Acest plan a fost specificat în Programul de apărare pe termen mediu (2019 - 2023) anunțat în decembrie 2018 și vizează îmbunătățirea capacității JSDF de a transporta trupe către insule îndepărtate. În prezent, JSDF intenționează să desfășoare unități JGSDF pe insule la vest de Okinawa ca răspuns la expansiunea maritimă a Chinei. Trupele au fost dislocate pe insula Yonaguni în 2016, la Miyako și Amami Oshima în 2019. De asemenea, este programat ca noi trupe să fie dislocate pe insula Ishigaki. Una dintre problemele întâmpinate în desfășurarea acestor unități este transportul de provizii în timp de pace. În timp ce o anumită cantitate de muniție și alimente pot fi transportate cu elicoptere JGSDF, vehiculele mari nu pot fi transportate. Prin urmare, s-a luat decizia de a introduce nave care ar putea transporta cantități mari de provizii și vehicule simultan.

În prezent, producătorii navelor urmează să fie selectați. Conform documentelor Ministerului Apărării, navele ar putea fi cele din clasa Runnymede și din clasa Frank S. Besson. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel