Pentru a ajuta Ucraina, din Australia va fi adus în Germania cel mai modern AWACS, noul sistem aeropurtat E-7A Wedgetail

Cătălin Costea |
Data publicării:
O aeronavă AEW&C (AWACS) E-7A Wedgetail a Royal Australian Air Force.
O aeronavă AEW&C (AWACS) E-7A Wedgetail a Royal Australian Air Force.

Guvernul australian a anunțat că va desfășura o aeronavă de avertizare timpurie și control în Germania, pentru a asigura un flux continuu și sigur de asistență militară și umanitară către Ucraina. Astfel, Canberra va detașa pentru o perioadă de șase luni o aeronavă AEW&C (AWACS) E-7A Wedgetail cu echipaj de serviciu și aproximativ 100 de alte persoane reprezentând membri ai echipajului de la sol și personal de asistență australian.

Potrivit premierului australian Anthony Albanese, avionul de cercetare și supraveghere nu va intra în spațiul aerian ucrainean, rus sau belarus.

„Această contribuție este semnificativă atât pentru ceea ce va face, cât și prin ceea ce simbolizează, demonstrând angajamentul Australiei de a face tot ce poate pentru a oferi resursele adecvate (Ucrainei), a declarat acesta.

„Desfășurarea E-7A Wedgetail ca o capabilitate suplimentară de avertizare timpurie va contribui la asigurarea că fluxul sprijinului vital venit din partea comunității internaționale către Ucraina este protejat”, a explicat viceprim-ministrul Australiei, Richard Marles.

 

E-7A Wedgetail

 

E-7A Wedgetail reprezintă una dintre cele mai avansate capabilități de gestionare din aer a spațiului de luptă. Capacitatea Wedgetail de a coordona în timp real acțiuni de luptă întrunite - aeriene, navale și terestre - crește semnificativ eficiența în luptă a forțelor care o dețin.

Bazat pe aeronavele din seria Boeing 737-700, Wedgetail a fost modificat pentru spațiul de luptă modern. Urmărirea simultană a țintelor aeriene și maritime este posibilă prin adăugarea radarului avansat Multi-Role Electronically Scanned Array (MESA) produs de Northrop Grumman și a 10 console de ultimă generație pentru echipajul misiunii.

Wedgetail combină utilizarea radarului de supraveghere cu rază lungă de acțiune, cu radarul secundar și cu sistemele tactice, operative și strategice de comunicații de voce și date în toate gamele de frecvențe.

În timpul unei misiuni standard, E-7A Wedgetail poate acoperi mai mult de patru milioane de kilometri pătrați (pentru comparație, suprafața țării noastre este de doar 238,4 mii de kilometri pătrați). Aeronava este capabilă să desfășurare misiuni la distanțe nelimitate și pe durate mari de timp, întrucât poate fi realimentată în timpul zborului.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel