Pentagonul va interzice de facto arborarea steagului Confederației în bazele americane din întreaga lume

Darius Muresan |
Data publicării:

Secretarul american al apărării, Mark Esper, a stabilit o politică prin care interzice de facto arborarea drapelului Confederaţiei sudiste din Războiul de Secesiune în toate bazele militare ale SUA din lume. Practic, el a autorizat doar anumite drapele, care promovează unitatea.

Reuters, citează Agerpres, a consultat vineri o copie a notei trimise forţelor armate, în care şeful Pentagonului arată că 'drapelele pe care le arborăm trebuie să fie în concordanţă cu imperativele militare de ordine şi disciplină, de tratament al tuturor oamenilor noştri cu demnitate şi respect şi de respingere a simbolurilor care provoacă dezbinare'.

Agenţia apreciază că decizia ar putea tensiona relaţiile lui Esper cu preşedintele Donald Trump, care a invocat libertatea de exprimare în sprijinul americanilor care arborează steagul secesioniştilor sudişti. 

Decizia vine în contextul în care SUA se confruntă cu o serie de proteste violente izbucnite după moartea lui George Floyd, un cetățean american de culoare, ucis în timpul arestării de către poliție. Donald Trump a denunțat deturnarea protestelor pașnice de către extrema stângă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel