Pentagonul trimite în Washington 5.000 de soldați ai Gărzii Naționale după haosul provocat de susținătorii lui Trump

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Pentagonul a aprobat desfășurarea în Washington DC a cel puțin 5.000 de soldați ai Gărzii Naționale din statele învecinate, la câteva ore după ce o mulțime de susținători ai președintelui Donald Trump a intrat prin forță în Capitoliu, au declarat joi oficialii apărării.

Trupele suplimentare vor ajuta la securizarea capitalei SUA, după ce susţinătorii preşedintelui, care au sosit în număr mare la Washington, convocaţi de Trump pentru a protesta în faţa Casei Albe, s-au îndreptat apoi către Capitoliu, pătrunzând în clădire și provocând haos. 

Autoritățile din statele învecinate, Virginia, Maryland, New Jersey, Delaware și New York, au confirmat că au autorizat desfășurarea trupelor Gărzii Naționale în Washington DC.

Întreaga Gardă Națională din Washington DC, o forță de aproximativ 1.100 a fost deja activată miercuri, pe fondul revoltei. Trupele Gărzii Naționale care au fost desfășurate în Washington nu erau înarmate cu arme de foc sau arme neletale, potrivit celor doi oficiali ai apărării care au vorbit sub condiția anonimatului, arată portalul Stripes.com.

2. -imagine fara descriere- (national-guard-washington-dc_54265600.jpg)

 

Număr mic de forțe de ordine mobilizate la protest

 

La protestul Black Lives Matter care a avut loc pe 1 iunie în capitala Statelor Unite au fost activați peste 5.000 polițiști și de soldați ai Gărzii Naționale, aceștia folosind gaze lacrimogene, cai și bastoane, deși demonstranții nu au încercat să intre Capitoliu, arată publicația Newsweek.com.

Comparativ cu acțiunea Black Lives Matter, numărul soldaților din Garda Națională activați pentru demonstrația din 6 ianuarie 2021 a fost mult mai mic (aprox. 340) iar răspunsul forțelor de ordine a fost dezorganizat, fiind foarte probabil ca în perioada următoare să se deschidă o anchetă cu privire la modul în care forțele de ordine nu au reușit să se pregătească pentru demonstrație.

În urma evenimentelor din 6 ianuarie, patru persoane au murit și peste 50 de ofițeri au fost răniți, au comunicat autoritățile americane.

Primarul din Washington.DC, Muriel Bowser, a prelungit, miercuri seară, starea de urgenţă publică pentru 15 zile, ca urmare a protestelor violente care au avut loc în cursul zilei de 6 ianuarie 2020, în incinta clădirii Capitoliului. Stare de urgenţă va dura până la sfârșitul mandatului președintelui Donald Trump, când va prelua mandatul preşedinte ales al SUA, Joe Biden.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel