Pentagonul suspectează Rusia că a atacat trupele americane utilizând tehnologia “energiei direcționate”

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Trupele americane din Siria par să fi fost, în toamna anului 2020, ţinta unor atacuri cu arme sofisticate, conform unui raport publicat de Politico. Conform sursei citate, Departamentul american al Apărării (Pentagonul) a informat Congresul SUA despre faptul că investighează presupuse atacuri cu utilizarea tehnologiei “energiei direcționate” împotriva trupelor americane, iar Rusia a fost identificată ca posibilă țară atacatoare. 

Situaţia a intrat în atenţia conducerii Pentagonului în momentul în care mai mulţi militari au acuzat boli misterioase în Siria. Pentagonul suspectează Rusia, precizeaza publicatia Epoch Times.

Patru oficiali din domeniul securităţii naţionale implicaţi în anchetă au declarat pentru Politico că Departamentul Apărării investighează incidentele suspectate încă de anul trecut.

Două surse au declarat pentru Politico că ancheta asupra militarilor care acuză boli ciudate include cazuri din Siria, unde trupele au dezvoltat simptome asemănătoare gripei în toamna trecută.

Politico a mai raportat că Departamentul Apărării a informat Congresul cu privire la existenţa unor informaţii despre atacurile "energetice".

Dar un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat pentru Politico că Departamentul Apărării nu era la curent cu atacurile "cu energie direcţionată'' împotriva trupelor din Siria.

Publicaţia Business Insider a contactat Departamentul Apărării pentru comentarii.

Atacurile cu energie direcţionată implică direcţionarea unui fascicul de unde electromagnetice către o anumită ţintă şi ar putea implica infrastructură asemănătoare cu laserele - dar care emite pe frecvenţe diferite, înalte, în general în afara spectrului vizibil.

Metoda poate implica direcţionarea de microunde către oameni, pentru a cauza vătămări corporale.

Oficialii SUA din Cuba, China şi Rusia s-au îmbolnăvit misterios, iar studiile au arătat că radiaţia cu microunde este principala cauză.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel