Pentagonul presupune că liderul Kim Jong-Un deține în continuare controlul asupra Armatei și forțelor nucleare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul american al Apărării nu are informaţii despre starea de sănătate a liderului Coreei de Nord, Kim Jong-Un, dar presupune că acesta deţine în continuare controlul asupra forţelor nucleare şi armatei nord-coreene.

"În materie de informaţii ale serviciilor, nu am nimic de confirmat sau negat. Deci, presupun că liderul nord-coreean Kim Jong-Un menţine controlul total asupra forţelor nucleare şi armatei. Nu am niciun motiv să nu presupun acest lucru", a declarat generalul american John Hyten, adjunct al comandantului Statului Major Interarme din SUA, citat de Mediafax și Reuters.

Potrivit CNN, care menționează surse proprii,  serviciile de informații americane monitorizează datele despre starea de sănătate a lui Kim Jong-Un. Conform surselor citate, există informaţii că liderul nord-coreen, în vârstă de 36 de ani, ar fi în stare gravă după o intervenţie chirurgicală cardică.

Întrebat despre Kim Jong-Un, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că nu are informaţii despre starea acestuia. "Pot spune doar atât: îi doresc toate cele bune. Eu am avut o relaţie foarte bună cu el", a precizat Donald Trump, care s-a întâlnit de trei ori cu liderul regimului autoritarist de la Phenian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel