Pentagonul face apelul. Șeful Departamentului Apărării a spus care sunt țările care intenționează să transfere tancuri Leopard în Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, consideră că întâlnirea aliaților pentru a se opune războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei „are loc într-un moment critic” și că foarte multe vor fi decise în săptămânile următoare.

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a enumerat țările care au început pregătirile pentru livrarea tancurilor de luptă Leopard 2 către Ucraina sau și-au luat angajamentul corespunzător.

Ucraina are nevoie urgentă de ajutor militar sporit – aliații SUA și NATO sunt gata să sprijine Kievul pe termen lung, a declarat șeful Pentagonului, Lloyd Austin, la reuniunea Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, așa-numitul ”format Ramstein, desfășurată la Bruxelles.

Austin s-a referit la războiul declanșat de Rusia ca la „testul secolului” și spune că încercările dictatorului Vladimir Putin de a pune mâna pe Kiev și de a răsturna guvernul ucrainean au eșuat.

Cu privire la problema furnizării de avioane de luptă către Ucraina, Austin a spus că nu are nicio informație nouă.

 

 

Care sunt țările donatoare

 

Șeful Departamentului Apărării a anunțat că opt țări vor livra Ucrainei tancuri Leopard 2.

„Un grup de țări, în special Germania, Polonia, Canada, Portugalia, Spania, Norvegia, Danemarca și Țările de Jos, lucrează împreună la transferul tancurilor de luptă Leopard 2 în Ucraina”, a menționat șeful Pentagonului.

El a reamintit, de asemenea, că SUA, Republica Cehă și Țările de Jos transferă împreună peste 90 de tancuri T-72, alături de decizia Poloniei de a-și furniza T-72 .

De asemenea, Marea Britanie predă o companie de tancuri de luptă principale Challenger și „împreună cu mai multe țări caută surse pentru a furniza Ucrainei muniție suplimentară”.

Patru tancuri de luptă Leopard 2A4, pe care Canada a promis să le transfere în Ucraina, se află deja în Polonia, iar militarii ucraineni se antrenează deja pe ele.

După cum se cunoaște, pe 25 ianuarie, guvernul german  a anunțat oficial decizia de a transfera tancurile de luptă principale Leopard 2 către Forțele Armate ale Ucrainei și de a permite reexportul pentru țările care doresc și ele să facă acest lucru.

 

Norvegia va furniza Ucrainei 12 tancuri

Leopard 2 A7, Forțele Armate norvegiene

Norvegia a decis să transfere în Ucraina 8  tancuri Leopard 2 și până la 4 tancuri cu destinații speciale.

"Deoarece acum este mai important ca niciodată să sprijinim lupta Ucrainei pentru libertate, am decis să transferăm 8 tancuri și până la 4 tancuri cu destinație specială în Ucraina. Câteva alte țări aliate au decis, de asemenea, să transfere tancuri", a declarat premierul norvegian Jonas Gahr Store.

"Decizia de a furniza tancuri și tancuri cu destinație specială a fost luată în urma unui dialog strâns atât cu șeful Statului Major General, cât și cu alte țări europene. Războiul din Ucraina se apropie de o fază critică și acestea depind de un sprijin în timp util și substanțial. De asemenea, vom contribui la instruirea și pregătirea tancurilor ucrainene în Polonia împreună cu alte țări aliate.Această asistență este o contribuție importantă și foarte necesară, - a declarat ministrul norvegian al apărării, Bjorn Arild Gram.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel