Pentagonul consideră testele genetice la domiciliu un risc de securitate

Eduard Pascu |
Data publicării:

Oficiali de rang înalt de la Pentagon au distribuit subordonaților o comunicare prin care le spun că nu ar trebui să-și fac teste genetice la domiciliu pentru a-și afla descedența, întrucât astfel de kituri ADN reprezintă un risc de securitate. Companiile care produc testele au ripostat.

Pentagonul își avertizează pe membrii serviciului său militar că nu ar trebui să folosească kiturile atât de populare de testare a ADN-ului la domiciliu, deoarece ar putea prezenta riscuri operaționale și s-ar putea să nu ofere rezultate corecte sau exacte de sănătate, transmite DC Medical.

Însă cele două principale companii care produc aceste kituri ADN pentru consumatorii casnici au respins afirmațiile Pentagonului potrivit cărora informațiile lor nu sunt sigure sau că rezultatele ADN-ului testat prin kiturile lor pot să nu fie exacte.

Expunere de informații sensibile

„Expunerea unor informații genetice sensibile pentru persoane din afară prezintă riscuri personale și operaționale pentru membrii serviciului", se arată într-o informare semnată de Joseph D. Kernan, sub secretarul de Apărare pentru informații și James N. Stewart, secretarul adjunct al Apărării pentru pentru forțele de muncă și de rezervă din administrația lui Donald Trump, îndeplinind îndatoririle sub-secretarului de apărare pentru personal și pregătire.

„Aceste teste genetice DTC (direct către consumator) sunt în mare măsură nereglementate și ar putea expune informații personale și genetice, și pot crea consecințe neintenționate de securitate și un risc crescut pentru forța și misiunea comună", au spus aceștia în informarea distribuită vinerea trecută unor militari superiori și lideri de apărare, arată ABC News.

„Mai mult decât atât, în comunitatea științifică există o preocupare mai mare pentru faptul că terțe părți (din exterior) exploatează utilizarea datelor genetice în scopuri discutabile, inclusiv supravegherea în masă și capacitatea de a urmări indivizii fără autorizarea sau conștientizarea acestora", au scris ei.

Testele sunt sigure și exacte, susțin producătorii

Trusele de testare genetică furnizate de companii precum Ancestry sau 23 and Me și altele au câștigat popularitate în ultimii ani, ajutând consumatorii să afle despre originile lor etnice și trăsăturile lor genetice.

Ancestry spune că peste 15 milioane de oameni și-au testat deja ADN, făcând această rețea de ADN al consumatorilor cea mai mare din lume și creând o bază de date bună pentru cei care folosesc ADN-ul pentru a-și stabili descendența.

Vezi mai mult pe DC Medical 

Vezi și: Amazon îl acuză pe Donald Trump că a făcut presiuni pentru contractul Pentagonului cu Microsoft

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel