Pentagonul confirmă oficial că forțele aeriene ucrainene au doborât racheta rusă Kinzhal cu sistemul de apărare aeriană Patriot

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem Patriot (Bundeswehr) și Racheta hipersonică Kinzhal, transportată de un MiG-31K
Sistem Patriot (Bundeswehr) și Racheta hipersonică Kinzhal, transportată de un MiG-31K

Pentagonul confirmă oficial că forțele aeriene ucrainene au doborât racheta rusă Kinzhal. Marți, 9 mai, generalul Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a confirmat declarația părții ucrainene potrivit căreia racheta rusă Kinzhal, care zbura cu viteză hipersonică, a fost doborâtă de sistemul de rachete de apărare antiaeriană Patriot, potrivit CNN.

 

"Pot confirma că ei [ucrainenii - n.r.] au doborât o rachetă rusă prin utilizarea sistemului de apărare antirachetă Patriot", a declarat Ryder.

"După cum știți, acest sistem face parte dintr-o gamă mai largă de capacități de apărare aeriană pe care Statele Unite și comunitatea internațională le-au oferit Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, potrvit CNN.

Ryder a adăugat că SUA și partenerii săi vor continua să grăbească furnizarea a capacităților și munițiilor de apărare aeriană la pentru a ajuta Ucraina să-și apere spaţiul aerian și pentru a ajuta Ucraina să-și apere cetățenii în fata agresiunii militare ruse.

La 6 mai, generalul Mikola Oleshchuk, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, a declarat că armata ucraineană a doborât racheta rusă Kinzhal cu ajutorul sistemului de apărare aeriană Patriot. Ulterior, Statele Unite au confirmat neoficial această declarație.

Rușii au numit racheta Kinzhal o rachetă hipersonică, dar, după doborârea acesteia în Ucraina, experții au sugerat că, de fapt, era o rachetă balistică care putea zbura mai repede decât viteza sunetului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel