Pentagonul avertizează că mai are doar câteva miliarde de dolari pentru Ucraina

Muniție pentru Ucraina / US Army
Muniție pentru Ucraina / US Army

Departamentul american al Apărării mai are la dispoziție 5,4 miliarde de dolari pentru arme și alte ajutoare militare pentru Ucraina, chiar și după ce Congresul a aprobat în weekend un buget provizoriu al guvernului, care nu include fonduri pentru Kiev, a raportat Politico

Joe Biden le-a cerut congresmenilor republicani să aprobe un alt pachet de ajutor pentru Ucraina, după ce în weekend a fost adoptat un buget guvernamental interimar de 45 de zile, care nu include fonduri pentru Kiev.

„Nu pot să cred că cei care au votat pentru susținerea Ucrainei – majoritatea covârșitoare din Camere și Senat, democrați și republicani – vor lăsa oamenii să moară inutil în Ucraina din motive pur politice”, a adăugat șeful Casei Albe, a cărui propunere ( un pachet de 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina) nu a fost încă aprobată de Congres.

 

Pentagonul mai dispune de 5,4 miliarde

 

Potrivit AP, Pentagonul avertizează că SUA mai poate utiliza - pe lângă cele 1,6 rămase din fondurile acordate de Congres - încă aproximativ 5,4 miliarde de dolari, fonduri disponibile în cadrul mecanismului Presidential Drawdown Authority (PDA) care îi permite președintelui să utilizeze fonduri speciale pentru situații de urgență.

Plafonul financiar general al PDA este stabilit mai întâi de Congres, dar sistemul permite apoi Casei Albe să extragă foarte rapid din stocurile de arme și echipamente ale armatei americane în situații de criză. Din august 2021 până în acest august, 24,7 de miliarde de dolari au fost furnizate în acest mod.

„Vom avea în curând un alt pachet de ajutor pentru Ucraina, care va semnala sprijinul nostru continuu pentru oamenii curajoși din Ucraina”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre. 

Potrivit surselor Politico, anunțul acestui pachet de ajutoare mai mic poate fi așteptat încă din această săptămână. Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a lui Biden a recunoscut și că acest lucru nu va fi suficient ca soluție pe termen lung.

Ceea ce complică aprobarea ajutorului suplimentar în Congres este faptul că chiar și republicanii relativ moderați, cum ar fi președintele Camerei, Kevin McCarthy, au început acum să condiționeze ajutorul financiar suplimentar pentru Kiev de o protecție mai dură a frontierei de sud a Statelor Unite, care se confruntă cu un aflux record de migranți ilegali.

Potrivit informațiilor din culise obținute de agenția AP , șeful minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, încearcă de mult timp să prevină o astfel de situație.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel