Pentagonul are date precise despre toate submarinele atomice ruseşti

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un alt scandal este pe cale sa izbucneasca în Ministerul Apărării al Rusiei (dupe cel al esecurilor agentilor GRU in Europa): se pare că ”invizibilitatea” submarinelor nucleare, care în toți anii URSS și apoi ai Federației Ruse au costat miliarde de dolari din fondurile bugetare, există doar în capul amiralilor Flotei ruse, scrie Tsenzor.net, care citeaza publicatia militara ruseasca ”Voenno-promîșlennîi kurier” (VPK).

Potențialul adversar strategic al Rusiei nici măcar nu se deranjează să caute submarinele rusești: într-un mod de neînțeles pentru Kremlin, ele sunt vizibile la Pentagon in timp real, potrivit Pagina de Rusia.

Faptul că rutele secrete ale submarinelor strategice rusești nu sunt deloc secrete pentru SUA a fost dezvăluit în timpul recentelor exerciții ale marinei ruse din Marea Barenț. Aceasta înseamnă că, în eventualitatea unui conflict global, toata forța navală a „triadei nucleare” rusești poate fi eliminată aproape instantaneu cu atacuri de rachete de mare precizie: submarinele nici măcar nu vor avea timp să reactioneze.

„În timpul exercițiilor (din Marea Barenț), ofițerii submarinelor de la Severomorsk au trasat pe harta care indica locația submarinelor noastre nucleare traseul aeronavei americane de recunoaștere Orion”, scrie jurnalistul VPK Maxim Klimov. „Și toate cele zece puncte de schimbare a directiei de pe traseul avonului s-au produs chiar în locurile în care se aflau submarinele noastre. Adică, nici măcar nu le-a căutat. Se deplasa spre un anumit punct, iar dupa ce ieșea fără nicio problema exact deasupra submarinului nostru, arunca geamandura și mergea la urmatorul punct”, relateaza jurnalistul.

În același timp, noteză publicatia, distribuirea pur voluntaristă a finanțării Marinei Ruse în favoarea flotei de submarine menține pe rații de subzistență atât construcția navală de suprafață, cât și aviația navală. De exemplu, capacitățile avionului anti-submarin Il-38 dezvoltat înca din 1961 și conceput pentru descoperirea de submarine americane, sunt aproape zero în ceea ce privește aparatele moderne cu zgomot redus – în special submarinele nucleare din clasa ”Seawolf”. În același timp, chiar și modernizarile recente a tehnologiei de descoperire (vechiul sistem ”Lenineț” a fost înlocuit cu ”Novella”, care și acesta având la baza tehnologia anilor 70) nu a salvat situația – rușii în continuare nu reusesc sa vadă navele strategice americane.

Militarii ruși nu reușesc să înțeleaga încă cum face armata SUA să realizeze această sarcină – descoperirea si monitorizarea in timp real a submarinelor strategice ruse. Probabil este vorba despre o tehnologie prin satelit care le permite americanilor să urmărească submarinele chiar și la mari adâncimi.

Cu toate acestea, un fapt ramane cert: toate submarinele nucleare ale Rusiei sunt vizibile la Pentagon cu o precizie de un metru și, în cazul declanșării unui război global, ele vor fi distruse instantaneu, înainte sa poata lansa vreu atac cu rachete nucleare, conchide publicatia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel